Σούπερ-γιοτ κατασκευασμένο για Ρώσο ολιγάρχη έχει τεθεί προς πώληση έναντι 29 εκατομμυρίων ευρώ. Το πολυτελές σκάφος είναι ελλιμενισμένο στις Μαλδίβες, όπου οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα μπορούν να το επιθεωρήσουν.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του MySky, το οποίο ανήκε στον Igor Kesaev, δεν έχει αποσαφηνιστεί, ωστόσο η ανάδοχος εταιρεία που τρέχει τη διαδικασία της πώλησης διαβεβαίωσε πως δεν είναι ο ολιγάρχης ο ωφελούμενος. Ο ιδιοκτήτης παραμένει άγνωστος.

Η κόρη του ολιγάρχη, Ilona Kesaev, είχε επιβεβαιώσει πέρσι πως το MySky είχε ενταχθεί στον «στόλο» της οικογένειάς της, ενώ αναφέρθηκε και στις σκέψεις για ανακαίνισή του.

Το πλοίο μήκους 51 μέτρων παραδόθηκε το 2014 στον 55χρονο Kesaev. Τον Απρίλιο τ΄όνομά του εντάχθηκε στη λίστα των δυτικών κυρώσεων καθώς είναι μεγαλομέτοχος ενός εκ των μεγαλυτέρων εργοστασίων όπλων της Ρωσίας. Ο ίδιος είχε επισημάνει πως δεν του ανήκουν πλέον οι μετοχές και τόνισε στο Reuters πως θα ασκήσει έφεση κατά των κυρώσεων.

Το MySky ήταν μεταξύ των πλοίων που εξαφανίστηκαν, προσωρινά, από τα συστήματα παρακολούθησης των ωκεανών μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είναι νηολογημένο στα Νησιά Κέιμαν, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ναυτιλιακών πληροφοριών, και στο παρελθόν είχε ναυλωθεί έναντι 264.000 δολαρίων την εβδομάδα.

Γίνεται λόγος για ένα «όμορφα συντηρημένο σκάφος με σύγχρονο εκλεπτυσμένο εσωτερικό».

Έχει πέντε καμπίνες, γυμναστήριο, υδρομασάζ και ελικοδρόμιο. Το εσωτερικό έχει σχεδιαστεί από τον Ολλανδό αρχιτέκτονα Έρικ φαν Εγκεράατ, με μαύρο μάρμαρο, λευκά δερμάτινα έπιπλα και κρυστάλλινο πολυέλαιο.

Πηγή: lifo