«Επανάσταση» στο μέλλον των αερομεταφορών θα μπορούσε να φέρει η υλοποίηση ιδέας για ένα νέο υπερηχητικό πυρηνοκίνητο αεροπλάνο. 

Το Hyper Sting θα μπορεί να πραγματοποιεί το ταξίδι Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε μόλις 80 λεπτά, σύμφωνα με το όραμα του Oscar Vinals.

Το αεροσκάφος, ιδεατά, μπορεί να μεταφέρει 170 επιβάτες και θα έχει διπλάσιο μέγεθος και διπλάσια ταχύτητα από το τελευταίο εμπορικό υπερηχητικό αεροσκάφος, το Concorde. Το αεροπλάνο σταμάτησε τις πτήσεις του το 2003.

«Το Concorde ήταν ένα λαμπρό μηχάνημα, ένα ευγενές πείραμα, αλλά είχε πάρα πολλές εκπομπές στο περιβάλλον, παρήγαγε πάρα πολύ θόρυβο και ήταν πολύ ακριβό στη λειτουργία του» δήλωσε ο σχεδιαστής του νέου, βελτιωμένου μοντέλου.

Δύο κινητήρες ramjet που τροφοδοτούνται από έναν μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα θα βοηθούσαν στην κίνηση με αστραπιαίες ταχύτητες. Επιπλέον, θα απαιτούνταν η χρήση ενός πυρηνικού αντιδραστήρα ψυχρής σύντηξης, εγχείρημα που παραμένει ακόμα στα χαρτιά.

«Μια νέα εποχή υπερηχητικών πτήσεων μπορεί να είναι προ των πυλών, αλλά υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν όταν πρόκειται να πετάξουμε ταχύτερα από την ταχύτητα του ήχου» παραδέχθηκε ο Vinals.

Πηγή: lifo