Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση διάσωσης πέντε μεταναστών  στην περιοχή Θύμι Καρύστου το μεσημέρι της Δευτέρας μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του  eviathema.gr, διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ χρησιμοποιώντας super puma  απεγκλώβισαν αρχικά από το σημείο δύο άνδρες και μία τραυματισμένη γυναίκα μαζί με το μωρό της.

Η γυναίκα είχε τραυματιστεί ύστερα από πτώση στα βράχιακαι χρειάστηκε να μεταφερθεί με φορείο σε ασφαλές σημείο προκειμένου να παραληφθεί στη συνέχια από ελικόπτερο. Η μεταφορά των υπολοίπων έγινε με σκάφος του Λιμενικού.

Την ίδια ώρα πυροσβέστες εντόπισαν και πέμπτο άτομο, αυτή τη φορά μια ηλικιωμένη γυναίκα σε άλλο δύσβατο σημείο, και άμεσα κατάφεραν να την επιβιβάσουν στο διασωστικό σκάφος.

Σημειώνεται πως  περισσότεροι από 40 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Κάρυστο το μεσημέρι της Κυριακής.  Αστυνομικοί του ΑΤ Καρύστου έσπευσαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν τους συριακής καταγωγής μετανάστες, ενώ ακόμη 10 περίπου άτομα  γλίτωσαν  και κρύφτηκαν στην περιοχή του Κάβο Ντόρο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πως οι άτυχοι μετανάστες βρέθηκαν στη νότια Εύβοια. Το σκάφος που τους μετέφερε έμεινε εγκαταλελειμμένο πλησίον της περιοχής του Κάβο Ντόρο.

Πηγή: protothema