Νέα «πυρά» της Άγκυρας κατά των ΗΠΑ σχετικά με την άρση εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο.

Η τουρκική πλευράς επανέρχεται με νέα ανακοίνωση, επισημαίνοντας πως «καταδικάζουμε έντονα» την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Πρόγραμμα Κρατικής Συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε το Σάββατο την ένταξη της Κύπρου στο σχετικό πρόγραμμα και τη συνεργασία μεταξύ της Κυπριακής Εθνοφρουράς και της Εθνοφρουράς των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Από τη δική μας οπτική, η τελευταία κίνηση από πλευράς ΗΠΑ, δύο εβδομάδες μετά την άρση του εμπάργκο, δεν έχει καμία δικαιολογία».

«Με αυτή την κίνηση, πέρα από τη διατάραξη της ισορροπίας μεταξύ των δύο πλευρών στο νησί, οι ΗΠΑ έχουν προφανώς γίνει μεροληπτικές» επεσήμανε η Άγκυρα και συμπλήρωσε:

«Με τέτοιες κινήσεις, οι ΗΠΑ χάνουν την ευκαιρία να παίξουν εποικοδομητικό ρόλο για μία δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού».

Καταλήγοντας, η Τουρκία επαναλαμβάνει πως «ως κράτος εγγυητής, θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας του τουρκοκυπριακού λαού».

Πηγή: lifo