Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσαν σήμερα οικογένεια, φίλοι και γνωστοί τον αγαπητό συνάδελφο εικονολήπτη Διονύση Μανουσαρίδη. Ο Διονύσης, από το Μονοπήγαδο, ήταν ο άνθρωπος που για όλους εμάς, τους φίλους της δημοσιογραφικής οικογένειας της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, είχε χαραγμένο ένα χαμόγελο στα χείλη του, και μια κουβέντα καλή να πει κάθε μέρα. Αισιόδοξος πάντα, αντιμετώπιζε τη ζωή με αγάπη και χιούμορ ώστε να αντεπεξέρχεται ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Ώρες ακούραστος στο τιμόνι για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, με την κάμερα στο χέρι (μισούσε τον τρίποδα και δικαίως γιατί είχε πολύ σταθερό χέρι) κι έπρεπε όπως έλεγε, «να τραβήξουμε γρήγορα τα πλάνα μας για να κερδίσουμε χρόνο».

Στο ρεπορτάζ δεν ξεκινούσε τη λήψη αν δεν χαιρετούσε πρώτα όλο τον κόσμο, δεν έλεγε κανά δυο αστεία στην ποντιακή συνήθως, και δεν ξεμπέρδευα εγώ το καλώδιο του μικροφώνου. «Πώς τα καταφέρνεις και το κάνεις έτσι», αναρωτιόταν πάντα!

Όλοι ήταν συνάδελφοι. Από όλα τα μέσα ενημέρωσης. Μας αγαπούσε και τον αγαπούσαμε. Πολλές ώρες μαζί ακόμη και μετά το ρεπορτάζ. Και στις εκλογικές αναμετρήσεις, και στις φωτιές, και στα χιόνια, και στα αστυνομικά και στα καλοκαιρινά στις παραλίες.

Τώρα έφυγε για το τελευταίο ταξίδι του, το μεγάλο που λένε… Τόσα χιλιόμετρα Διονύση για τα ρεπορτάζ, δεν θα σε πτοήσουν τώρα προς τον παράδεισο. Γιατί εκεί ανήκεις σίγουρα.

Η ομάδα του Xalkidikipolitiki εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους.

 

Κατερίνα Σμυρλή