Στη φυλακή οδηγήθηκε η 54χρονη η οποία συνελήφθη με την κατηγορία ότι υποχρέωνε μια 6χρονη να ζητιανεύει καθημερινά μπροστά από εμπορικά καταστήματα στην Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα από τη Βουλγαρία φέρεται να έβαζε το κοριτσάκι να ζητιανεύει πολλές φορές για πάνω από 12 ώρες, αφήνοντας το παιδί ρακένδυτο και παραμελημένο, προκειμένου να προκαλεί τον οίκτο των περαστικών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελίες που έκαναν πολίτες στην τηλεφωνική γραμμή για την Εμπορία Ανθρώπων (1109) και ακολούθησε αστυνομική έρευνα. Αστυνομικοί παρακολούθησαν για αρκετά 24ωρα την 6χρονη και την 54χρονη που τη συνόδευε και την περασμένη Πέμπτη συνελήφθη η γυναίκα.

Αρχικά, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είναι η μητέρα του παιδιού, κάτι που αποδείχθηκε ψευδές. Στην απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας η 54χρονη φέρεται να είπε πως είναι η γιαγιά του παιδιού και παραδέχθηκε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου ήρθε στην Ελλάδα από το Πλέβεν της Βουλγαρίας, όπου μένει, για επαιτεία.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι διέθετε έγγραφη συναίνεση της 20χρονης μητέρας της ανήλικης να την πάρει μαζί της. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, αυτό το έγγραφο αυτό ήταν το πιστοποιητικό θανάτου του συζύγου της.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας η 54χρονη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη. Διώκεται για εμπορία ανθρώπου κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, έκθεση ανηλίκου και ψευδή αναφορά, εκ των οποίων το πρώτο σε βαθμό κακουργήματος και τα άλλα δύο πλημμελήματα.

Όσο για την 6χρονη, με εντολή της Εισαγγελίας Ανηλίκων μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας, όπου διαμένει προσωρινά. Η δικαιοσύνη αναμένεται να αποφασίσει το επόμενο διάστημα για την τύχη του παιδιού.

Πηγή: lifo