Το Δημαρχείο Νέας Προποντίδας επισκέφθηκαν χθες μαθητές και εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Το ΓΕΛ Νέων Μουδανιών στo πλαίσιo του προγράμματος Erasmus + , φιλοξενεί την τρέχουσα εβδομάδα (από 3 έως και 7 Οκτωβρίου) μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες από 4 συνεργαζόμενα σχολεία του εξωτερικού, που βρίσκονται στο Hameln της Γερμανίας, στο Tartu της Εσθονίας , στο Rutigliano της Ιταλίας και στο EskiSehir της Τουρκίας. Θέμα του προγράμματος είναι: Europe’s past, present and future (Παρελθόν της Ευρώπης- παρόν- μέλλον).

Στόχος της θεματικής του προγράμματος είναι να αναγνωρίσουν τα παιδιά την σπουδαιότητα του θεσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αντιληφθούν το μήνυμα της διεθνούς συνεργασίας. Η γλώσσα του προγράμματος είναι τα αγγλικά. Οι φιλοξενούμενοι θα γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς χώρους και θα γίνουν κοινωνοί της ελληνικής φιλοξενίας, δοκιμάζοντας τοπικές γεύσεις από φαγητά, που θα προετοιμάζουν οι μητέρες των μαθητών/τριων.

Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς τους καλωσόρισε στον τόπο μας και εξέφρασε τη χαρά του για την υλοποίηση τέτοιου είδους προγραμμάτων, που επιτρέπουν την επαφή και γνωριμία με διαφορετικούς λαούς και πολιτισμούς. Δήλωσε ευρωπαϊστής, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν την οργάνωση τέτοιων προγραμμάτων.