Ένα λάθος που έκαναν οι επίδοξοι ληστές οι οποίοι εισέβαλαν στο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως ήταν εκείνο που οδήγησε στη σύλληψή τους.

Η απόπειρα ληστείας έγινε το πρωί της Τετάρτης, σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη. Οι τέσσερις δράστες, όπως προέκυψε από την προανάκριση, στην προσπάθειά τους να καταστρέψουν την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος, προκάλεσαν ηλεκτρολογική βλάβη.

Έτσι, έπεσαν τα ρολά ασφαλείας και οι επίδοξοι ληστές εγκλωβίστηκαν στο εσωτερικό της επιχείρησης.

Οι συλληφθέντες είναι τρεις Έλληνες και ένας Αλβανός. Οι τρεις από αυτούς είναι 22 ετών και ο ένας 18 χρονών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία μεταξύ άλλων για απόπειρα ληστείας, αντιποίηση της Αρχής, σωματική βλάβη, παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Φορούσαν γιλέκα με διακριτικό της αστυνομίας 

Για να μην κινήσουν υποψίες, οι τέσσερις δράστες μπήκαν στο κατάστημα προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα με διακριτικό της ΕΛ.ΑΣ.

Στην κατοχή τους είχαν αεροβόλο και μαχαίρια και έδεσαν τον υπάλληλο που βρισκόταν μέσα στο κατάστημα εκείνη την ώρα.

Ο ιδιοκτήτης της επιχειρήσεις, που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, αντιλήφθηκε ότι συνέβαινε κάτι και ειδοποίησε την Άμεση Δράση. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που συνέλαβαν τους δράστες.

Πηγή: lifo