Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας ευαισθητοποιεί και εκπαιδεύει τα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π., προσκαλώντας τον Γιώργο Προεστό, εκπαιδευτικό, με ολική απώλεια όρασης και εξειδίκευση στην ειδική αγωγή, στο Κ.Δ.Α.Π. Καλάνδρας.

Παρουσιάστηκε στα παιδιά σε γραφομηχανή η μέθοδος BRAILLE, και ενημερώθηκαν πώς να συμπεριφέρονται όταν συναντούν άτομα με προβλήματα όρασης. Ευαισθητοποιηθήκαν σε θέματα σεβασμού της διαφορετικότητας των ανθρώπων και ίσης αντιμετώπισής τους.

Στόχος ήταν μέσα από τη συνεργασία και τη συλλογική δημιουργία, οι μελλοντικοί ενήλικες, να γνωρίσουν και να συναισθανθούν τις ανάγκες, τα συναισθήματα, τα δικαιώματα αλλά και τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά οι συνάνθρωποι που έχουν κάποια μορφή αναπηρίας και να υιοθετήσουν μια υγιή νοοτροπία απελευθερωμένη από στερεότυπα και διακρίσεις.

Τέλος, ο κ. Προεστός έγγραψε τα ονόματα των παιδιών στην γλώσσα BRAILLE.

«Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Προεστό για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και την ενημέρωση όλων των παιδιών και των ενηλίκων.

Η εκπαιδευτική δράση αυτή θα συνεχιστεί και σε άλλες δομές της επιχείρησης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κ.Ε.ΔΗ.Κ.