Ξεκίνησε το έργο “Κατασκευή Καταφυγίου Αδεσπότων Ζώων Συντροφιάς” στο Δήμο Νέας Προποντίδας, συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 1.340.000 € που θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Το καταφύγιο θα αποτελείται από ένα ισόγειο κτίριο διοίκησης – ιατρείο και δύο ανεξάρτητα ισόγεια κτίρια για τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων. Η συνολική έκταση των κτιρίων θα είναι 1.030m2 περίπου. Περιλαμβάνει κτίριο διοίκησης με ιατρείο, μαγειρείο, αποθήκη τροφίμων, αίθουσα απομόνωσης ζώων, WC και αίθουσας προσωπικού, καθώς και δύο ανεξάρτητα κτίρια για την φιλοξενία των ζώων με τους αύλειους χώρους αυτών. Όλα τα κτίρια είναι ορθογωνικών διαστάσεων, είναι λειτουργικά εξαρτημένα μεταξύ τους, ενώ θα διαμορφωθεί κατάλληλα και ο αύλειος χώρος.

Η ανέγερση του προβλέπεται να υλοποιηθεί στο κληροτεμάχιο 738, εμβαδού 8,00 στρεμμάτων περίπου, το οποίο βρίσκεται στην Κοινότητα Πορταριάς, εκτός σχεδίου και εκτός περιμετρικής ζώνης οικισμού Πορταριάς. Η συνολική προθεσμία κατασκευής του έργου ορίζεται σε 18 μήνες.