Ο Θεόδωρος Καράογλουεξομολογήθηκε τον φόβο του, μιλώντας για την περιπέτειά του με τον καρκίνο του μαστού.

«Φοβάμαι πάρα πολύ», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας σε εκδήλωση του «Άλματος Ζωής», στη Θεσσαλονίκη, εμφανώς συγκινημένος. Ο κ. Καράογλου περιέγραψε πώς χάρη στην παρατηρητικότητα της γυναίκας του, παρά τις αρχικές ενστάσεις του, πήγε στον γιατρό και έγινε η διάγνωση.

«Ήταν 23 Αυγούστου όταν η γυναίκα μου ανακάλυψε ότι η δεξιά θηλή του στήθους μου πάει προς τα μέσα. Μου είπε ότι αυτό είναι κάτι περίεργο και ύποπτο. Περιττό να σας πω ότι δόθηκε ένας καβγάς γιατί δεν πίστευα ότι ο καρκίνος του μαστού είναι κάτι που αφορά εμάς τους άνδρες», είπε ο κ. Καράογλου.

«Παρόλα αυτά, ανεξαρτήτως του τι λέγεται, οι γυναίκες είναι το ισχυρό φύλο. Την άλλη μέρα με πήρε και πήγαμε στον γιατρό. Από την εξέταση προέκυψε, από τον υπέρηχο και τη βιοψία, ότι είναι καρκίνος του μαστού. Ήμουν ένας από τους τυχερούς. Περιμέναμε να γίνει ο γάμος του γιου μου και 14 Σεπτεμβρίου εγχειρίστηκα στο δεξιό στήθος και βγήκε ο καρκίνος αυτός», συμπλήρωσε.

Ο βουλευτής εξήγησε ότι σε συνεννόηση με την οικογένειά του αποφάσισε να μιλήσει δημοσίως για το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό να ενημερωθούν όλοι και κυρίως οι άνδρες.

«Γιατί εμείς οι άνδρες θεωρούμε ότι είμαστε άτρωτοι, ότι δεν θα αρρωστήσουμε ποτέ. Κανείς δεν είναι άτρωτος. Είναι σημαντικό να ξέρουμε όλοι μας ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι και οι άνδρες μπορούν να νοσήσουν από καρκίνο του στήθους. Εάν όμως προλάβουμε μπορούμε να σωθούμε, ή τουλάχιστον ελπίζουμε», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, εξομολογήθηκε ότι φοβάται. «Δεν είμαι από αυτούς που θα πω δεν φοβάμαι, η ψυχούλα μου το ξέρει. Φοβάμαι πάρα πολύ, φοβάμαι… αλλά παίρνω δύναμη από τη γυναίκα μου, από τα παιδιά μου, από όλους σας. Και πιστεύω ότι με τη βοήθεια όλων θα το ξεπεράσω», κατέληξε ο κ. Καράογλου, με τη φωνή του να «σπάει».

Πηγή: lifo