Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου (08/10) στην Πετρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 47χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε, καταδικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ επάγγελμα.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση, η οποία βάση καταρτισμένου εγκληματικού σχεδίου, δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, στη μεταφορά και κατοχή τους με σκοπό την περαιτέρω διάθεση.

Ειδικότερα, τα μέλη της ως άνω οργάνωσης είχαν ιδρύσει εταιρία μεταφορών με έδρα γειτονική χώρα και πραγματοποιούσαν συγκαλυμμένες μεταφορές ναρκωτικών ουσιών με φορτηγά οχήματα.

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με δομημένη συγκρότηση και διάρθρωση, τα μέλη της οποίας είχαν κατανεμημένους και διακριτούς ρόλους κατά τη δραστηριοποίηση τους.

Ο συλληφθείς είχε επιφορτιστεί, ως αφανής εταίρος και χρηματοδότης της μεταφορικής εταιρίας, για την επικοινωνία και τις συναλλαγές, καθώς και τη μεταφορά νόμιμων προϊόντων, από και προς εταιρίες με έδρα την Αττική.

Επιπρόσθετα, τον Απρίλιο του 2021, στο Λιμένα της Ηγουμενίτσας κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από τη Λιμενική Αρχή, βρέθηκε σε φορτηγό της προαναφερόμενης εταιρίας, ποσότητα κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 282,66 κιλώνεπιμελώς κρυμμένη εντός νόμιμου φορτίου.

Ο 47χρονος από την εγκληματική του δραστηριότητα απεκόμισε χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: lifo