Η κρίση στελέχωσης στον τουρισμό και τη φιλοξενία οδηγεί τους εργοδότες στο να αυξήσουν τις αμοιβές των εργαζομένων, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας.

Ειδικότερα, οι εργοδότες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας στην Ιρλανδία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη προσωπικού, προσφέροντας αυξήσεις μισθών και εισάγοντας πιο φιλικά προς τους εργαζόμενους προγράμματα εργασίας, αλλά και αποζημίωση για τις μη υποχρεωτικές ώρες εργασίας, σύμφωνα με έρευνα του κρατικού οργανισμού τουρισμού, Fáilte Ireland.

Υποχωρεί η έλλειψη προσωπικού στον τουρισμό

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, η έλλειψη εργαζομένων στον τομέα, αν και εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για πολλές επιχειρήσεις, έχει αρχίσει να υποχωρεί. Με βάση στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Irish Times, δείχνουν ότι ο αριθμός των κενών θέσεων στον κλάδο μειώθηκε από 40.000 το περασμένο φθινόπωρο σε περίπου 22.000 τον Ιούλιο, όταν διεξήχθη η τελευταία έρευνα.

Ο Fáilte Ireland αναφέρει ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι 18.000 κενές θέσεις εργασίας έχουν καλυφθεί από το περασμένο φθινόπωρο, καθώς οι ενέργειες και τα μέτρα που εφάρμοσαν οι εργοδότες και το τέλος των επιδοτήσεων του Covid πιθανότατα επηρέασαν τους αριθμούς. Πάντως, δήλωσε ο οργανισμός, φαίνεται ότι η εκστρατεία των κυβερνητικών εκπροσώπων του τουρισμού και των ηγετών του κλάδου για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της οξείας κρίσης στελέχωσης της βιομηχανίας “φαίνεται να αποδίδει”.

“Η έρευνα δείχνει ότι οι συνθήκες εργασίας βελτιώνονται. Ο τομέα φαίνεται να έχει λάβει υπόψη του τα αποτελέσματα της τελευταίας μας έρευνας”, δήλωσε η Jenny De Saulles, διευθύντρια ανάπτυξης του τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας στον Fáilte Ireland.

Για την πιο πρόσφατη μελέτη του, τον Ιούλιο, ο οργανισμός υπέβαλε ερωτήματα σε 350 εταιρίες του τομέα σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την καταπολέμησή της, καθώς και σε 3.800 εργαζομένους σε συνεργασία με την ιστοσελίδα προσλήψεων Jobs.ie. Τα αποτελέσματα αντιπαρατέθηκαν με προηγούμενη έρευνα, που είχε παρουσιαστεί στους εργοδότες, στα τέλη του περασμένου χειμώνα.

Μεγάλη έλλειψη σε σεφ

Η επικαιροποιημένη έρευνα εντόπισε ακόμη σημαντικές ανησυχίες μεταξύ των εργοδοτών ότι η κρίση στελέχωσης θα μπορούσε, αν δεν αντιμετωπιστεί, να βλάψει σοβαρά την επιχείρησή τους, με έως και έναν στους τέσσερις να δηλώνει ότι φοβάται ότι θα κλείσει εξαιτίας της. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό μειώθηκε, σε σχέση με το 30% που φοβόταν στην προηγούμενη έρευνα τη διακοπή λειτουργίας. Οι εργοδότες δήλωσαν ότι ήταν λιγότερο δύσκολο να προσληφθούν άτομα για όλες σχεδόν τις θέσεις, αν και εξακολουθεί να υπάρχει τεράστια έλλειψη σε σεφ.

Η παλαιότερη μελέτη διαπίστωσε ότι οι αρνητικές εντυπώσεις σχετικά με τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας ήταν ο κύριος λόγος αποτροπής των δυνητικών εργαζομένων στον τομέα. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα, το 74% των εργοδοτών του τομέα έχουν αυξήσει έκτοτε τις αμοιβές τους, ενώ το 63% έχουν εισαγάγει πιο ευέλικτα πρότυπα εργασίας.

Οι χαμηλές αμοιβές το Νο1 θέμα

Μόνο περίπου το 36% των εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι έλαβαν επιπλέον αμοιβή για την εργασία τους κατά τη διάρκεια αργιών, ενώ ο αριθμός αυτός ανερχόταν στο 42% στη μελέτη του Ιουλίου. Συνολικά, ωστόσο, η πλειονότητα του προσωπικού του τομέα δηλώνει ότι εξακολουθεί να μην λαμβάνει καμία πρόσθετη αμοιβή για τις μη υποχρεωτικές ώρες εργασίας. Για παράδειγμα, μόνο το 18% των εργαζομένων που εργάζονται τη νύχτα (από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί) λαμβάνουν επίδομα βάρδιας, αν και το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί από το 14% της προηγούμενης έρευνας.

Ωστόσο, ο οργανισμός Fáilte Ireland αναγνώρισε ότι οι χαμηλές αμοιβές εξακολουθούν να είναι το υπ’ αριθμόν ένα αρνητικό ζήτημα που αναφέρουν οι εργαζόμενοι και ότι το ζήτημα αυτό εξακολουθεί να αποτελεί “εμπόδιο” για τον τομέα. Όμως, ο αριθμός των εργαζομένων που δηλώνουν ότι εργάζονται για 10 έως 12 ευρώ την ώρα έχει μειωθεί από 54% σε 46%, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων που δηλώνουν ότι λαμβάνουν ελαφρώς υψηλότερες αποδοχές, 12 έως 15 ευρώ την ώρα, έχει αυξηθεί από 28% σε 33%.

Ο Caeman Wall, επικεφαλής οικονομικής και βιομηχανικής ανάλυσης του οργανισμού, δήλωσε ότι τα ξενοδοχεία ειδικότερα φαίνεται να επιδεικνύουν μεγάλη ευελιξία στις συνθήκες εργασίας τους. Είπε ότι ορισμένοι εργοδότες απασχολούν τώρα περισσότερο προσωπικό από ό,τι πριν, αλλά κάθε μέλος του προσωπικού εργάζεται λιγότερες ώρες. “Αυτό έχει προσθέσει λειτουργική πολυπλοκότητα για ορισμένες επιχειρήσεις”, σημείωσε.

πηγή: money-tourism.g