Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Αναπηρία & Σεξ» που διοργάνωσε το Κέντρο Ημέρας Ανατολή, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Όπως τόνισε η Αγγελική Ζαρζοπούλου, Κοινωνιολόγος από το Κέντρο Ημέρας Ανατολή, πρόκειται για ένα θέμα δύσκολο που συχνά αποτελεί ταμπού και αποφεύγεται ως αντικείμενο συζήτησης ακόμη και από τους θεράποντες ιατρούς των ψυχικά νοσούντων. Η ημερίδα πραγματεύτηκε την ανάγκη σεξουαλικής έκφρασης που έχουν οι άνθρωποι με κάποια ψυχική ασθένεια και δυστυχώς δεν ενθαρρύνεται αλλά παραμένει κλειστό θέμα, ενισχύοντας τη μοναξιά και περιθωριοποίηση των ασθενών.

«Στο Κέντρο μας, είδαμε την ανάγκη των ανθρώπων που παρακολουθούμε εμείς. Επιλέγαμε όλοι, μέχρι τώρα, να μην το συζητάμε και δεν εξετάζαμε παραμέτρους όπως η μοναξιά αυτών των ανθρώπων. Είναι η πρώτη ημερίδα με ανάλογο αντικείμενο που γίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο», τόνισε η κα. Ζαρζοπούλου.

Στη διάρκεια των ομιλιών αναλύθηκαν θέματα όπως η ψυχική διαταραχή και το σεξ, τα μεταδιδόμενα νοσήματα και οι κίνδυνοι, καθώς και οι μέθοδοι αντισύλληψης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η ειδική σύμβουλος κοινωνικών δράσεων και πολιτισμού του δήμου Πολυγύρου, Έφη Κελιαφάνου.