Ενώπιον του ανακριτή οδηγούνται σήμερα, Τετάρτη, ο 53χρονοςσυλληφθείς για βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης στον Κολωνό και ο 42χρονος συγκρατούμενός του.

Οι Αρχές έδωσαν χθες στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας του 53χρονου και φωτογραφίες του, ζητώντας από τους πολίτες να επικοινωνήσουν εάν τυχόν έχουν περισσότερες πληροφορίες.

Πρόκειται για τον Ηλία Μίχο γεννηθέντα στις 30/12/1969 στο Αγρίνιο.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία  για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, γενετήσια πράξη με ανήλικο, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων. Χθες ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και οπλοκατοχή, στην πλημμεληματική της μορφή.

Ο 53χρονος δεν έχει βρει ακόμα δικηγόρο να αναλάβει την υπόθεσή του και κρατείται στη ΓΑΔΑ, μόνος σε ένα κελί. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται πως πρόκειται για σκευωρία από την πλευρά της οικογένειας της μικρής για να του αποσπάσει χρήματα.

Παράλληλα, σε  βάρος του 42χρονου, ο οποίος είναι πατέρας τριών παιδιών – το ένα 12χρονο κοριτσάκι – ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και εμπορία ανθρώπων.

Και τα στοιχεία αυτού δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, ύστερα από εισαγγελική εντολή. Ονομάζεται Σοφιανίδης Ιωάννης και γεννήθηκε στις 2/1/1980 στη Νίκαια.

Όσον αφορά στην έρευνα για την υπόθεση, η ίδια πηγή αναφέρει πως οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο 15 ενήλικες οι οποίοι φέρεται να βίασαν τη 12χρονη. Έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους.

Κατά αστυνομικές πηγές, που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, οι άνδρες αυτοί επικοινώνησαν μέσω chat σελίδας γνωριμιών και τα στοιχεία τους ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα στις ηλεκτρονικές συσκευές του 53χρονου.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια, συνεχίζουν να εξετάζονται εξονυχιστικά όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Στην ογκωδέστατη δικογραφία 1000 περίπου σελίδων περιλαμβάνονται μηνύματα, καταθέσεις, γυμνές φωτογραφίες και βίντεο αλλά και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Πηγή: lifo