Ορόσημο για την αναπτυξιακή προοπτική της Ιερισσού αποτελεί η πρόσφατη δημοπράτηση από τον Δήμο Αριστοτέλη, της Μελέτης για την Κτηματογράφηση Πολεοδόμηση και Σύνταξη Πράξης Εφαρμογής για την Επέκταση του οικισμού της πρωτεύουσας του Δήμου, προϋπολογισμού 1.439.819 ευρώ.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προβλέπεται επέκταση 1.168 στρεμμάτων στα δυτικά και βορειοδυτικά του σημερινού ορίου του οικισμού. Όσον αφορά στις χρήσεις γης, προτείνεται η «γενική κατοικία» για το σύνολο της επέκτασης, ενώ κατά μήκος της βασικής συλλεκτήριας οδού προτείνεται η χρήση του «τοπικού κέντρου».
Κατά το νόμο, η χρηματοδότηση της μελέτης θα γίνει μέσω ανταποδοτικών τελών και προείσπραξη εισφοράς σε χρήμα των πολιτών που θα ωφεληθούν από την επέκταση του οικισμού, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η μεγάλη αύξηση της αξίας των ιδιοκτησιών που βρίσκονται εντός των ορίων της επέκτασης.
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά:
«Ξημέρωσε μια ιστορική μέρα για την Ιερισσό, για τους νέους που αναζητούν χώρο για να οικοδομήσουν το μέλλον τους και να στεγάσουν τα όνειρά τους στον τόπο τους, μα και συνολικά για τον Δήμο μας! Η απόφαση που βάζει από σήμερα σε τροχιά υλοποίησης την επέκταση της πρωτεύουσας, αποτελεί κορυφαίο κρίκο σε μια αλυσίδα προσπαθειών που κάνουμε τα τελευταία χρόνια, για να αλλάξουμε ταχύτητα στην προοπτική και της τουριστικής ανάπτυξης! Όσο τα παπαγαλάκια της οπισθοδρόμησης μιλάνε για υποβάθμιση της έδρας του Δήμου, αυτή η Δημοτική Αρχή υλοποιεί οραματικά σχέδια για την Ιερισσό που ήταν “αραχνιασμένα” εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον! Η επέκταση του οικισμού, θα δημιουργήσει τεράστιες ευκαιρίες τόσο για τους ιδιοκτήτες της περιοχής, όσο και για τρίτους επενδυτές που αναμένεται να ενδιαφερθούν τα επόμενα χρόνια, για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων συνολικά του Δήμου Αριστοτέλη. Η προοπτική αυτή υποστηρίζεται άλλωστε, από ένα πλέγμα οδικών, λιμενικών και άλλων υποδομών που ήδη προωθούμε ως Δημοτική Αρχή, με αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικής ευκαιρίας και με συνεχή διεκδίκηση έναντι των κατά περίπτωση αρμόδιων υπουργείων. Εργαζόμαστε αθόρυβα και παρουσιάζουμε αποτελέσματα! Αλλάζουμε το μέλλον, κάθε μέρα κι ένα βήμα!»