Σε μια πράξη που δηλώνει ανθρωπιά και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο προχώρησε το ΔΣ του συλλόγου του δημοτικού σχολείου της Αθύτου στην Κασσάνδρα, ύστερα από ώριμη σκέψη και προβληματισμό.

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος εγκατέστησε στο δημοτικό σχολείο ένα “ντουλάπι αγάπης”, το οποίο είναι εφοδιασμένο με τα απαραίτητα τρόφιμα για τους μικρούς φίλους, ενώ την ίδια ώρα απευθύνει κάλεσμα σε κάθε σύλλογο να ακολουθήσει το παράδειγμα τους, ώστε η προσπάθεια να είναι μαζική.

Αναλυτικά η ανάρτηση του ΔΣ: 

Πολλές φορές μας έχει απασχολήσει το πως να βρούμε ένα τρόπο να βοηθήσουμε τα παιδιά των οικογενειών που είναι σε δεινή κατάσταση, αλλά εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια είναι και οι γονείς είναι πολύ αξιοπρεπείς για να μιλήσουν.. Έτσι σκεφτήκαμε πως καλύτερα απ’ όλους ξέρει ο δάσκαλος, που ζει τα παιδιά στο σχολείο και βλέπει…Αποφασίσαμε λοιπόν να εγκαταστήσουμε στο σχολείο μας το “Ντουλάπι της αγάπης”, να αναλάβουμε να το έχουμε εφοδιασμένο όλη τη χρονιά με τα απαραίτητα είδη σίτισης και οι δάσκαλοι να αναλάβουν τη διαχείρισή του ώστε ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!

Το παιδί που δεν έχει τη δυνατότητα να έχει κολατσιό, το παιδί που δε μπορεί να έχει αρκετό κολατσιό, το παιδί που είχε ένα ατύχημα με το κολατσιό ή απλά το ξέχασε κ δεν είναι δυνατόν να του φέρουν άλλο,δε θα μένει νηστικό..

Οι εποχές είναι δύσκολες και δυστυχώς θα γίνουν δυσκολότερες, όμως ΚΑΝΕΝΑ παιδί δε πρέπει να πεινάει στο σχολείο….

Καλούμε τους αδελφούς συλλόγους να μας ακολουθήσουν και να σταθούν δίπλα μας, να γεμίσουν τα σχολεία ντουλάπια αγάπης.