Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου ύστερα από την πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Παύλου Παντζίκη, ο Δήμος Κασσάνδρας ενώνει τις δυνάμεις του με την ομάδα των Cleaningans και καθαρίζουν την ευρύτερη περιοχή του Γλαρόκαβου στο Πευκοχώρι σε συνεργασία με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και την Δημοτική Κοινότητα Πευκοχωρίου.

Ο καθαρισμός θα γίνει στο Νότιο τμήμα του Γλαρόκαβου τόσο παράκτια και από την περιοχή της λιμνοθάλασσας/λιμανιού όσο και εντός της δασικής έκτασης του πευκοδάσους στην οποία θα δώσουμε και μεγαλύτερη έμφαση.

«Έπειτα από 2 χρόνια μετά την μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού συνεργείων του Δήμου Κασσάνδρας στη συγκεκριμένη περιοχή -που είχε γίνει μια παράνομη χωματερή- απομακρύνοντας συνολικά 40 τόνους σύμμεικτων και ογκωδών απορριμμάτων, η εικόνα του Γλαρόκαβου σήμερα είναι σαφώς καλύτερη όμως όχι η βέλτιστη που θα μπορούσε να είναι σε ένα τόσο μαγευτικό τοπίο όπως αυτό. Αυτή την εικόνα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε πίσω στον Γλαρόκαβο όλοι μαζί και σας θέλουμε δίπλα μας», αναφέρεται στο μήνυμα της αντιδημαρχίας καθαριότητας.

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνει η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, προς όλους τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές που θέλουν να συνδράμουν και να βοηθήσουν ενεργά σε αυτή την επιχείρηση καθαρισμού.  Σακούλες, γάντια και οτιδήποτε είναι απαραίτητο για την δράση θα υπάρχουν διαθέσιμα για όλους.

  • Ώρα συνάντησης: 10:00 Π.Μ.
  • Σημείο συνάντησης: 39°58’53.7″N 23°39’54.1″E

https://goo.gl/maps/SDu1mKLXsvJmSnGo9