Σε συζητήσεις για στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο Hilton, με επίκεντρο το ξενοδοχείο Σιθωνία του τουριστικού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, βρίσκεται ο όμιλος Σαββίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από παράγοντες της τουριστικής αγοράς, οι συζητήσεις αφορούν την παραχώρηση στο ξενοδοχείο Σιθωνία του πιο ισχυρού ξενοδοχειακού brand παγκοσμίως, προκειμένου αυτό να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη εμβέλεια ενόψει της επόμενης τουριστικής σεζόν. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι μια ενδεχόμενη θετική κατάληξη των συζητήσεων θα συμβάλλει καταλυτικά ώστε το Σιθωνία, υπό το brand του Hilton και παραμένοντας υπό την ιδιοκτησία και διαχείριση του ομίλου Σαββίδη, να αποκτήσει στρατηγική τοποθέτηση στον διεθνή τουριστικό χάρτη. Εκπρόσωποι, πάντως, του ομίλου Σαββίδη με τους οποίους επικοινώνησε η Voria.gr αρνήθηκαν να σχολιάσουν την όποια εξέλιξη.

Να σημειωθεί ότι όμιλος Σαββίδη έχει ξεκινήσει ήδη τις εργασίες ανακατασκευής του Σιθωνία, στη βάση επενδυτικού πλάνου που υπολογίζεται περίπου στα 55 εκατ. ευρώ, με στόχο το Σιθωνία να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2023.

Το σχέδιο της ανακαίνισης του ξενοδοχείου περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου τύπου δωματίων και σουιτών με ιδιωτική πισίνα, νέα εστιατόρια και κοινόχρηστους χώρους, καθώς και την αναμόρφωση των εξωτερικών χώρων.

Παράλληλα, η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει σε ανάπτυξη μέρους της μαρίνας, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2024, καθώς και αναβάθμιση του γκολφ και των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Πηγή:voria.gr