Με τον δικό της τρόπο αποχαιρέτησε, μέσω των social media, τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη η σύζυγός του Δώρα Τσαμπαζή.

Η δημοσιογράφος, με την οποία ο Ολυμπιονίκης, που «έφυγε» από τη ζωή στα 43 του χρόνια, είχε αποκτήσει δύο παιδιά, δημοσίευσε απόσπασμα από το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη.

«Ποιός μιλεί στα νερά και ποιός κλαίει – ακούς;

Ποιός γυρεύει τον άλλο, ποιός φωνάζει – ακούς;

Είμ’ εγώ που φωνάζω κι είμ’ εγώ που κλαίω, μ’ ακούς

Σ΄αγαπώ, σ’ αγαπώ, μ’ ακούς.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ (1911-1996)».

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Για έναν «σπουδαίο άνθρωπο» κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αποχαιρετώντας τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος.

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας σπουδαίος άνθρωπος. Στη σύντομη ζωή του πρόλαβε να κάνει περισσότερα και σημαντικότερα από τον καθένα μας.

Σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς, μα ακόμη πιο ψηλά τα όμορφα ιδανικά της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης στους αγώνες της ζωής.

Καλό σου ταξίδι Αλέξανδρε», έγραψε ο κ. Τσίπρας.

Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε με ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ανέβηκε στον Όλυμπο του αθλητισμού και συμπεριλαμβάνεται στο Πάνθεο του Ολυμπισμού. Ένας άνθρωπος που δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται για τα πιστεύω του, τον άνθρωπο και τη ζωή. Ένας μαχητής με πάθος, που ακόμα και την ύστατη στιγμή συγκλονίζει με το τελευταίο μήνυμα που μας άφησε.

Ένα μήνυμα βαθιά ανθρώπινο, που η αλήθεια του δεν αφήνει κανέναν απροβλημάτιστο και ασυγκίνητο. Ένα μήνυμα για τα πραγματικά σπουδαία σε αυτή τη ζωή. Η κληρονομιά που αφήνει στα παιδιά του και όλους μας είναι τεράστια. Συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιώνια η μνήμη του», αναφέρει.

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, πολυνίκη αθλητή του Τάε Κβον Ντο, Ολυμπιονίκη στους αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου και αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη με την ασθένειά του, όπως μαχητικός υπήρξε στο αγώνισμά του και την πολιτική και κοινωνική του δράση.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Πηγή: lifo