Σε ένα ματς με μεγάλο (κυρίως εξωαγωνιστικό) ενδιαφέρον, η ΑΕΚ Λάρνακας ηττήθηκε με 2-1 από τουρκική Φενέρμπαχτσε στην «Αρένα», για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λήφθηκαν από την αστυνομία για τη μετακίνηση των οπαδών της τουρκικής ομάδας από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές και συγκεκριμένα από το Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας μέχρι τη Λάρνακα. Σε διάφορα σημεία στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας Λάρνακας βρίσκονται στις αερογέφυρες περιπολικά της Αστυνομίας.

Στο στάδιο και στην περιοχή περιμετρικά αναπτύχθηκαν πάνω από 200 αστυνομικοί. Παράλληλα, στις εξέδρες τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα για να διασφαλιστεί πως οι οπαδοί των δυο ομάδων δεν θα έρθουν σε επαφή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Φενέρ προηγήθηκε με τον Πέδρο στο 16ο λεπτό αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 52ο, με πέναλτι του Τρισκόφκσι. Στο 78′ η Φενέρ κέρδισε πέναλτι, για να σημειώσει το 1-2 ο Μπατσουαγί.

Στο 84′ η Φενέρ κέρδισε ξανά πέναλτι, το οποίο κατάφερε να αποκρούσει ο Πίριτς, ενώ η ΑΕΚ συνέχισε με 10 παίκτες, μετά τη δεύτερη κίτρινη στον Γκαρθία.

Η κυπριακή ομάδα παρέμεινε στους 3 βαθμούς.

Λευκή ισοπαλία στο Μπακού για τον Ολυμπιακό

Ο πρώτος βαθμός του Ολυμπιακού στον 7ο όμιλο του Europa League είναι γεγονός και κατακτήθηκε εκτός έδρας. Ο πρωταθλητής Ελλάδας απέσπασε ισοπαλία 0-0 στο Μπακού από την Καραμπάχ αλλά έμεινε οριστικά εκτός συνέχειας από τη διοργάνωση.

Παραμένει ωστόσο στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης, που οδηγεί στα πλέι οφ του Conference League.

Σε αυτό βοήθησε η συντριβή της συνδιεκδικήτριας Ναντ, που συντρίβη στη Γαλλία με 4-0 από την πρωτοπόρο του ομίλου Φράιμπουργκ, που εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός (1 βαθμός) παίζει την επόμενη αγωνιστική στη Γερμανία (27/10) και τα «Καναρίνια» (3β.) υποδέχονται την Καραμπάχ, που θα πρέπει να μείνει αήττητη από τους Γάλλους για να ελπίζει η πειραϊκή ομάδα.

Πρώτη νίκη για τον Απόλλωνα Λεμεσού

Ο Απόλλωνας κατάφερε να επικρατήσει της ολλανδικής Άλκμααρ στο ΓΣΠ με 1-0, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Conference League.

Στο 32ο λεπτό ο Βαλεντίν Ρομπέρζ σημείωσε το νικητήριο γκολ, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Γιόστεν.

Είναι η πρώτη νίκη στους ομίλους για την ομάδα της Λεμεσού, η οποία ανέβηκε στους 4 βαθμούς.

Πηγή: greuronews