Με πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Προποντίδας, παρουσιάστηκε σε όλα τα Λύκεια του Δήμου η παράσταση ΓΟΥΤΟΥ ΓΟΥΠΑΤΟΥ του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπιλιώνη και καλλιτεχνική διεύθυνση Ελένης Δημοπούλου. Με στόχο να ευαισθητοποιήσει για το ζήτημα της αναπηρίας, της διαφορετικότητας, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών που κορυφωνόταν με τον διάλογο ηθοποιών- μαθητών.

Αρκετά χρόνια μετά την πρώτη παράσταση των “Εν δυνάμει” που είχε φέρει το ειδικό σχολείο Νέας Προποντίδας, μια ομάδα ηθοποιών, άλλοι με κι άλλοι χωρίς αναπηρία, παρουσίασαν τέσσερις παραστάσεις για τους μαθητές των Λυκείων Παρά το γεγονός ότι το «Γουτού Γουπατού» γράφτηκε 100 χρόνια πριν, τα περιστατικά που αφηγείται εντοπίζονται σε κάθε σημερινή κοινότητα, σχολείο, χωριό, πόλη.

Η παράσταση είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με το υπ’ Αριθμ. Πρωτ. Φ. 1/ΓΜ/67952/127969 /Δ7/11-10-2021 έγγραφο της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία – Τμήμα Γ΄ Πολιτιστικών Θεμάτων και Υποστηρικτικών Δομών.

Ταυτότητα παράστασης:
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου
Σκηνοθεσία: Γιώργος-Ζήσης Μπιλιώνης
Δραματουργία: Γιώτα Κουϊτζόγλου
Πρωτότυπη μουσική: Κώστας Βόμβολος
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Ευαγγελία Κιρκινέ
Κινησιολογία: Βιτόρια Κωτσάλου
Φωτισμοί-κατασκευή σκηνικών: Richard Anthony
Μουσική διδασκαλία: Μαρία Χελά
Βοηθός σκηνοθέτη: Αγάπη Θεοδωρίδου-Κουνινή
Βοηθητικές ηχογραφήσεις: Tanya Jones
Φωτογραφίες: Σοφία Κύρινα
Οργάνωση παραγωγής: Σοφία Κύρινα, Ελένη Δημοπούλου
Έπαιξαν οι (αλφαβητικά): Ηλίας Κουγιουμτζής, Λωξάνδρα Λούκας, Παναγιώτης Ματζίρης, Σοφία Μπλέτσου, Μιχάλης Ντολόπουλος, Χάρις Σερδάρη.