Σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος ακολουθούμενος από τον Γεν. Αρχ. Επίτροπο, Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεο Ζέρβα επισκέφθηκε τις Καρυές του Αγίου Όρους.

Ο κκ. Θεόκλητος συνάντησε εθιμοτυπικώς πρώτα την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, όπου τον υποδέχθηκε ο άγιος Πρωτοεπιστάτης Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης με Μέλη της Ιεράς Επιστασίας και συζήτησαν διάφορα ενδιαφέροντα θέματα.

Ακολούθως ως απλός προσκυνητής μετέβη στο Πρωτάτο και προσκύνησε την περίπυστη εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστί. Κατόπιν επισκέφθηκε τον ασθενούντα Κληρικό της Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. Αναστάσιο Τοπούζη Γέροντα του ιστορικού Κελλίου Τιμίου Προδρόμου Διονυσίου του εκ Φουρνά και τον υποτακτικό του Παν. Αρχιμ. Διονύσιο Βάραγκα που πρόσφατα χειροτόνησε εις Διάκονο και Πρεσβύτερο. Ευχήθηκε τα δέοντα και διαβεβαίωσε τον Γέροντα ότι η Ιερά Μητρόπολη είναι πάντοτε στη διάθεσή του.

Κατόπιν επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, όπου τον υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος Παν. Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος και η υπ’ αυτόν τιμία Αδελφότητα. Παρεκάθησε στην τράπεζα της Ιεράς Μονής και το απόγευμα επέστρεψε στην Έδρα του.