Κανονικά αναμένεται να διεξαχθούν οι αγώνες στο πλαίσιο του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μετά την πέντε εβδομάδων παύση που είχε επιβάλλει η ΕΠΟ σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε με το «μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων».

Αναφορικά με την αλλαγή που προέκυψε, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χαλκιδικής, κ. Σταύρος Σαρηγιαννίδης, σημειώνει στο Xalkidiki Politiki πως «υπάρχει ένα δεδομένο. Το δεδομένο είναι ότι ο νόμος του Αυγενάκη, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στα σωματεία τα οποία έχουν αποκτήσει αθλητική αναγνώριση και έχουν υποβάλλει αίτηση για ένταξη στο μητρώο, να μπορούν να αγωνιστούν σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο. Πάνω κάτω και η φιλοσοφία της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ είναι ότι πρέπει να ξεκινήσουμε τα πρωταθλήματα με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Εμείς σα νομός δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα με το μητρώο. Υπάρχει πολλή μεγάλη πίεση από τους παράγοντες και τους καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί έχουνε βάλει και βάζουνε χρήματα και σπαταλούν από τον χρόνο τους για να μπορέσουν να παίξουνε οι ποδοσφαιρικές ομάδες και νομίζω ότι ήταν μονόδρομος το να πάρουμε την απόφαση να παίξουνε ποδόσφαιρο οι ομάδες του νομού».

Επιπρόσθετα, όσον αφορά την ακύρωση για φέτος των play off και play out, ο κ. Σαρηγιαννίδης τόνισε ότι «επειδή έχουμε ήδη αρχίσει, τα χρονικά περιθώρια έχουνε στενέψει και αυτή η διαδικασία των play off και play out θα κρατούσε παραπάνω, θα ήθελε δηλαδή περισσότερο χρόνο να υλοποιηθεί το πρωτάθλημα έτσι όπως το είχαμε προγραμματίσει, για αυτό το λόγο είπαμε να μην ισχύσουν για φέτος τα play off και play out έτσι ώστε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και να μπορέσουμε να τελειώσουμε ομαλά στον χρονικό ορίζοντα που έχουμε θέσει».

Σχετικά με το εάν έχουν ικανοποιήσει τις ομάδες η αλλαγή της νομοθεσίας που έχει τεθεί σε ισχύ και η οποία οδήγησε στην έναρξη του πρωταθλήματος, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Χαλκιδικής κ. Ισαάκ Εδιάρογλου εκτίμησε ότι «εν μέρει τις έχει ικανοποιήσει. Πιστεύουμε ότι αύριο που είναι η Πέμπτη θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ και πιστεύουμε ότι η απόφαση θα είναι ότι θα πρέπει να συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Από εκεί και πέρα θα υπάρχει μια συζήτηση λογικά από την ΕΠΟ σε συνεργασία με τον κύριο Αυγενάκη για να λυθούν τα όποια προβλήματα. Αλλά το σημαντικό είναι να ξεκινήσουμε τα πρωταθλήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Εδιάρογλου, αυτό το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, «δεν λειτουργούν ούτε οι ακαδημίες, γιατί από τη στιγμή που η μεγάλη ομάδα δεν παίρνει το οκ για να ξεκινήσει δε μπορούν να λειτουργήσουν και τα παιδικά τμήματα. Θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα το Σαββατοκύριακο. Ξεκινάμε με τα πρωταθλήματα Κ14 και Κ10 και Κ8 μαζί με την Α1 και Α κατηγορία».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

ΕΠΣ Χαλκιδικής: Πρόγραμμα αγώνων Α’ 1 και Α’ Ερ. κατηγορίας