Με λαμπρότητα τελέστηκε η θεία λειτουργία προς τιμήν του προστάτη αγίου της ελληνικής αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Πλήθος από άνδρες και γυναίκες που υπηρετούν στην αστυνομία προσήλθαν για την ευλογιά του προστάτη τους, στη μητρόπολη Πολυγύρου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Μητροπολιτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου. Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ. Χρήστος Βορδός , ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου Ιωάννης Σιμώνης, ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας κ. Γιώργος Δαλδογιάννης, ο πρόεδρος επιμελητηρίου Χαλκιδικής Ιωάννης Κουφίδης, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής κ. Κωνσταντίνος Δεδελούδης, αλλά και εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Γιώργος τόνισε πως πρόκειται για «μεγάλη γιορτή για αυτούς αλλά και για εμάς. Μια γιορτή ενός Σώματος στο οποίο έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας ότι θα κρατήσει ασφαλή την κοινωνία. Θεωρώ ότι κάνουν το ανθρωπίνως δυνατό. Η Ελληνική Αστυνομία έχει τεράστιες επιτυχίες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχει σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας και νομίζω ότι το έργο που επιτελεί δεν είναι απλώς σημαντικό για την ασφάλειας, αλλά και προς την εκπαίδευση όλων των πολιτών. Συνεπώς οφείλουμε να είμαστε κοντά σε αυτούς, όπως και αυτοί κοντά σε εμάς. Χρόνια πολλά στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα στους αστυνομικούς της Χαλκιδικής μας».

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαδόπουλος, σημείωσε πως «εορτάζουμε σήμερα τον Άγιο Αρτέμιο ο οποίος είναι προστάτης του Σώματός μας. Με την ευλογία του να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην έννομη τάξη, στη δημόσια τάξη και την ασφάλεια και να προσφέρουμε υπηρεσίες τέτοιες ούτως ώστε να εμπεδώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες. Ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή του νομού μας ούτως ώστε όλοι αυτό το έννομο αγαθό που είμαστε υποχρεωμένοι εμείς να προσφέρουμε στους πολίτες».