Τα παιδιά του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου του Ταξιάρχη βρέθηκαν για μια ημέρα σε μια άλλη ορεινή περιοχή της Χαλκιδικής, στην Αρναία. Ο Χολομώντας εκ των πραγμάτων τους είναι οικείος. Με την επίσκεψή τους όμως στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλά νέα στοιχεία για τα φυτά του βουνού και φυσικά τα βότανα, μέσα από το πρόγραμμα “Φτιάχνω το δικό μου κήπο…καλλιεργώντας βότανα”.

Το Κ.Π.Ε Αρναίας εκπόνησε το νέο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμβάλλοντας στη προσπάθεια αναβάθμισης των σχολικών κήπων του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Στόχοι του προγράμματος:

Όπως αναφέρεται και στον ιστότοπο του ΚΠΕ Αρναίας, οι μαθητές καλούνται να αποκτήσουν γνώσεις για τα βότανα, τις ιδιότητες και τις χρήσεις τους και κυρίως αυτά που μπορούν να καλλιεργηθούν σε ένα κήπο.

Να εκτιμήσουν, να σεβαστούν και να προστατεύσουν την πολύπαθη ελληνική φύση νιώθοντας περήφανοι για αυτή.

Να μεταβάλλουν σταδιακά προς το καλύτερο τη σχέση τους με την χειρονακτική εργασία.

Να γίνουν φορείς γνώσεων (που θα τις μεταδώσουν στο οικογενειακό και το ευρύτερο περιβάλλον τους).

Όλα τα παραπάνω έκαναν οι μαθητές του Ταξιάρχη, που δέχτηκαν με περισσή χαρά το κέρασμα (τσάι ζεστό και γευστικότατο) και αποχώρησαν για να επιστρέψουν στον Ταξιάρχη.

Το ρόφημα, ως ανταμοιβή των παιδιών και των συνοδών εκπαιδευτικών τους, με τσάι φλαμούρι!

Οι “σπόροι” του Νηπιαγωγείου Ταξιάρχη Χαλκιδικής φυτεύουν σπόρους στο πρόγραμμα για τα Βότανα και τα Φυτά του Κ.Π.Ε. Αρναίας 

 

ευχαριστούμε το ΚΠΕ για τις φωτογραφίες