Ασύλληπτη παραμένει η 38χρονη, που φέρεται να επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ξενοδοχείο, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Τα μεσάνυχτα λήγει το αυτόφωρο και δεν αποκλείεται στη συνέχεια η φερόμενη ως δράστιδα να εμφανιστεί ενώπιον των διωκτικών αρχών. Σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθώς για την Αστυνομία η υπόθεση είναι ξεκάθαρη και στοιχειοθετείται από την κίνηση στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και από το βιντεοληπτικό υλικό, που έχουν συλλέξει από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου και παρακείμενων επιχειρήσεων.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ, η 38χρονη ήταν εκείνη, που τηλεφώνησε το προηγούμενο βράδυ, λίγο πριν από την άφιξή της στο ξενοδοχείο, για να κλείσει δωμάτιο. Η ίδια έφτασε στις 22.30 το βράδυ της Παρασκευής και ο 36χρονος εν διαστάσει σύζυγός της λίγο αργότερα, στις 23.18. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να προκύπτει σοβαρός καβγάς ανάμεσα στο ζευγάρι. Στις 4.40 τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε για το συμβάν η Αστυνομία.

Ο 36χρονος είχε βγει από το δωμάτιο και καλούσε σε βοήθεια, έχοντας εγκαύματα στο πρόσωπο και στον λαιμό, αλλά και στα χέρια, στα σημεία όπου είχε ακουμπήσει το καυστικό υγρό. Ο εγκαυματίας μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο στο ΠΑΓΝΗ, όπου εισήχθη στην ΜΕΘ, για να διακομιστεί αργότερα, το απόγευμα του Σαββάτου, στο Θριάσιο, σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων.

Κατά την αυτοψία και την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο δωμάτιο 408 του ξενοδοχείου βρέθηκε ένα γυάλινο μπουκαλάκι με υπολείμματα άγνωστου, μέχρι στιγμής, υγρού, το οποίο εκτιμάται ότι περιείχε το καυστικό υγρό της επίθεσης. Το μπουκαλάκι, μαζί με άλλα ευρήματα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για ανάλυση, ώστε να διαπιστωθεί το είδος του καυστικού υγρού, το οποίο προκάλεσε τα εγκαύματα δεύτερου βαθμού στον 36χρονο.

Όπως έχει ήδη γράψει το ertnews, ο 36χρονος είχε αποφυλακιστεί πριν από λίγους μήνες. Έχει στο ενεργητικό του σειρά ληστειών, μεταξύ των οποίων είναι και η αιματηρή απόπειρα ληστείας σε γνωστό ξενοδοχείο της Χερσονήσου, όταν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Ομολόγησε την πράξη της

Η ίδια παραδέχτηκε, μιλώντας στον Alpha, ότι πέταξε το καυστικό υγρό στον 36χρονο, και ότι «δεν αισθάνεται περήφανη για την πράξη της». Η φερόμενη ως δράστις παραδέχτηκε ότι, τις τελευταίες 40 ημέρες, είχε συναντήσει συνολικά τέσσερις φορές τον 36χρονο στο ξενοδοχείο καθώς, όπως ανέφερε, «είχα ακόμη αισθήματα για εκείνον».

Διαβάστε επίσης: Η σκοτεινή ιστορία πίσω από την επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη – Τι δείχνει βίντεο από το ξενοδοχείο
Η 38χρονη, δήλωσε, είχε μαζί της το υγρό για άμυνα, καθώς και ότι ο 36χρονος την απειλούσε ότι θα τής έκανε κακό, αν έκανε σχέση με άλλον. Το θύμα θόλωσε, όπως είπε η ίδια, τη νύχτα της Παρασκευής, καθώς αφότου είχαν περάσει μαζί στιγμές ηρεμίας, άρχισε και πάλι να την απειλεί.

«Με απειλούσε…»

«Εκείνο το βράδυ με απειλούσε πως αν κάνω σχέση με άλλον άνδρα θα βάλει να με σκοτώσουν», τόνισε μιλώντας στη δημοσιογράφο του Alpha τονίζοντας πως μετά τις απειλές αλλά και την επίθεση σε βάρος της έβγαλε το μπουκαλάκι με το καυστικό υγρό – που το είχε ως άμυνα – και του το έριξε.

Μάλιστα, η 38χρονη ανέφερε πως έχει πέσει θύμα κακοποίηση τόσο από τον ίδιον όσο και από τον αδελφό του θύματος ενώ έχει καταθέσει στο παρελθόν και μήνυση στις αρχές για ενδοοικογενειακή βία.

Τέλος, η 38χρονη ανέφερε πως «ο άνθρωπος αυτός μου πήρε τα πάντα και διαρκώς φοβάμαι».

Με πληροφορίες από ertnews.gr και Alpha