Mε κάθε λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, παρουσία  κόσμου και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στον αύλειο χώρο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στον Άγιο Νικόλαο, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Πεσόντων Αγιονικολατών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, που διοργάνωσε με επιτυχία ο δήμος Σιθωνίας σε συνεργασία με την κοινότητα, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο και συγκινησιακό, πλημμυρισμένο από μνήμες των ομιλητών, που έκαναν λόγο για έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που “έπεσαν” για την πατρίδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο αντιδήμαρχος του δήμου Σιθωνίας, Γεώργιος Δαλδογιάννης, ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίου Νικολάου, Αγαπητός Παρδάλης, ο διοικητής του Α.Τ. Αγίου Νικολάου, Φώτης Κλαψας, καθώς και η περιφερειακή σύμβουλος του νομού, Κατερίνα Ζωγράφου.

Μάλιστα σε σχετική ανάρτησή της η κα. Ζωγράφου για την σημερινή αυτή ημέρα αναφέρει: «Συγκίνηση και μνήμη σήμερα στον Άγιο Νικόλα, κατά την τελετή αποκαλυπτηρίων των μαρμάρινων επιγραφών με τα ονόματα των ηρώων πεσόντων, που κατάγονταν από αυτόν.

Έχοντας διασωθεί σχετικό αρχείο των πεσόντων, η Τοπική Κοινότητα προέβη στην ανέγερση αυτού του μνημείου.

Παρόντες συγγενείς των οικογενειών των ηρώων, πρόσφεραν ιδιαίτερη τιμή με την παρουσία τους.

Συγχαρητήρια στην Τοπική Κοινότητα, το Δήμο Σιθωνίας, τον ομιλητή δάσκαλο και συγγραφέα κ. Σμάγα και όλους τους φορείς που βοήθησαν στην υλοποίηση του εγχειρήματος».