Ένα αστυνομικό τμήμα στη Βρετανία ξόδεψε σχεδόν 68.000 λίρες για την αγορά τεσσάρων τουκ-τουκ ώστε να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Η αστυνομία του Gwent αγόρασε τέσσερα από τα οχήματα προς 16.974 λίρες το καθένα, ήτοι 67.896 λίρες, επιβεβαίωσε στο BBC Wales.

Η χρηματοδότηση που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά αποσκοπεί στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων θεμάτων ασφάλειας και πρόληψης του εγκλήματος στην κοινότητα, δήλωσε η αστυνομία.

Ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός του σώματος για οχήματα ανέρχεται σήμερα σε 3,1 εκατ. λίρες.

Τα τρίτροχα οχήματα, τα οποία είναι γνωστά για τη χρήση τους ως ταξί σε χώρες της Ασίας κυρίως, θα χρησιμοποιηθούν ως «ασφαλείς χώροι» όπου θα μπορούν να καταγγέλλονται εγκλήματα, να αναζητείται βοήθεια και να δίνονται συμβουλές για την πρόληψη του εγκλήματος, δήλωσε η αστυνομία του Gwent.

Συγκρκτικά, το κόστος ενός Nissan Micra κυμαίνεται περίπου μεταξύ 14.500 και 19.000 λιρών, ανάλογα με το μοντέλο.

Η ανταπόκριση στα οχήματα σε μια πρόσφατη ανοικτή ημέρα που διοργάνωσε η αστυνομία ήταν «συντριπτικά θετική», σύμφωνα με την αστυνομία.

Γονείς και γυναίκες κυρίως είπαν ότι θα αισθάνονται πιο ασφαλείς γνωρίζοντας ότι υπάρχει στήριξη έξω την νύχτα, δήλωσε ο επιθεωρητής Damian Sowrey.

Τα τουκ-τουκ θα χρησιμοποιούνται στις περιοχές Newport και Abergavenny.

Πηγή: lifo