Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο 36χρονος, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η κα Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής του Θριάσιου, τόνισε στο Mega πως ο δρόμος που έχει μπροστά του για την αποκατάσταση είναι ακόμα μακρύς.

«Είναι ένα βαθύ χημικό έγκαυμα, που αφορά το πρόσωπο, τον λαιμό, τον κορμό και ένα μικρό τμήμα στα χέρια και συνοδεύεται από ένα βαρύ τραυματισμό, ένα βαρύ έγκαυμα στο αριστερό μάτι» ενημέρωσε.

Η βλάβη στο μάτι του είναι εκτεταμένη και οι γιατροί πασχίζουν για να το σώσουν.

«Όλα τα μεγάλα εγκαύματα, τα εκτεταμένα, έχουν μακρύ χρόνο αποκατάστασης. Σε αυτή τη φάση το μόνο που χρειάζεται είναι να συντονιστούμε στην αντιμετώπιση της οφθαλμικής βλάβης και το κομμάτι που αφορά την πλαστική χειρουργική» δήλωσε η πλαστική χειρούργος.

«Είναι ένας άνθρωπος που υποφέρει από ένα βαρύ έγκαυμα. Αυτό που συζητήσαμε είναι πως θα τον βοηθήσουμε» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση σε βάρος του σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν φέρεται να του επιτέθηκε η 38χρονη σύντροφός του.

Η 38χρονη από την πλευρά της υποστήριξε πως ο άνδρας ήταν βίαιος απέναντί της και τον κατηγόρησε για βιασμό εκείνο το βράδυ, ενώ ο 36χρονος ισχυρίστηκε πως η γυναίκα δεν μπορούσε να αποδεχθεί ότι πρόκειται να χωρίσουν και γι’ αυτόν τον λόγο του επιτέθηκε.

Η συνήγορος του τραυματία, Αλεξάνδρα Σπανάκη, διέψευσε τους ισχυρισμούς περί σωματικής βίας. «Είμαι κατηγορηματική σε αυτό. Δεν υπήρξε κανένα περιστατικό σωματικής βίας σε βάρος της. Είναι αιτιάσεις δικές της για να δικαιολογήσει τις αδικαιολόγητες πράξεις της. Είναι προμελετημένη και στοχευμένη ενέργεια αφαίρεσης της ζωής του. Υπάρχει απόλυτη μεθόδευση και αποτελεσματικότητα στη συμπεριφορά της».

Η ίδια ισχυρίστηκε πως η 38χρονη είχε σχεδιάσει την επίθεση. «Εσείς πώς το αξιολογείτε, δηλαδή ένας άνθρωπος έχοντας οπλιστεί με το συγκεκριμένο υγρό, που είναι θανατηφόρο εν δυνάμει, φεύγει και πάει να συναντήσει το θύμα του, τι ακριβώς άλλο θα σκεφτόταν δηλαδή;»

«Εμπαίζει τις Αρχές και όλο τον κόσμο» κατήγγειλε για την 38χρονη, που παραμένει ασύλληπτη.

Πηγή: lifo