Κάλεσμα για το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 10.30 πμ στην παραλία της Νικήτης, όπου αναμένεται να διεξαχθεί ο 15ος Αγώνας Ψυχής απόστασης πέντε χιλιομέτρων, δόθηκε από την Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης ο «Σίθων».

«Συνολικά 22 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή για να κολυμπήσουν», αναφέρει στο Xalkidiki Politiki η πρόεδρος της Ε.Ε.Ν.Ν. ο «Σίθων» κ. Κωνσταντίνα Κούρα, αριθμός αρκετά ικανοποιητικός, στον πρώτο αγώνα μετά το 2019, έπειτα από δύο χρονιές που ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Ο αγώνας αυτός έγινε για πρώτη φορά ανεπίσημα τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2006 από πέντε κολυμβητές, την ημέρα της τελετής έναρξης του 36ου Διεθνούς διάπλου του Τορωναίου κόλπου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο, το έναυσμα για τον συγκεκριμένο αγώνα δόθηκε με αφορμή τη μνήμη του Μιχάλη Γεωργακούδα, αντιπροέδρου της Ε.Ε.Ν.Ν. ο «Σίθων» το 2004 και το 2005. Ο Μιχάλης άφησε την τελευταία του πνοή, ξημερώματα της 30ης Οκτωβρίου 2005 στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών. Από εκεί και έπειτα ο αγώνας πραγματοποιείται περίπου την περίοδο που έγινε το μοιραίο δυστύχημα.

Σύμφωνα με την κ. Κούρα «όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί ένα μνημόσυνο στη μνήμη του ακριβώς πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Το Σάββατο το πρωί γύρω στις 11 πμ θα δοθεί το “εναρκτήριο λάκτισμα” για την εκκίνηση, έπειτα γίνονται οι τερματισμοί και μετέπειτα οι απονομές».