Το καραβάκι «Κωσταντής», που τα τελευταία χρόνια εκτελούσε τους θερινούς μήνες δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τις ακτές του Θερμαϊκού Κόλπου, είναι το ένα από τα δύο σκάφη που παραδόθηκαν στις φλόγες, κατά τη φωτιά που ξέσπασε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα σε ναυπηγείο, στο θαλάσσιο μέτωπο παραπλεύρως της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, στην περιοχή της Θέρμης.

Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εκπρόσωπος της εταιρίας «KARAVAKIA Thessaloniki Waterbus» στην οποία ανήκει ο «Κωσταντής».

Όπως έγινε γνωστό, η ζημιά που προκλήθηκε στο σκάφος είναι ολοσχερής, ενώ τα αίτια της φωτιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ο «Κωσταντής» διέθετε 187 θέσεις και πραγματοποίησε το τελευταίο του δρομολόγιο στις αρχές Οκτώβρη (έκτοτε είχε μεταφερθεί στο ναυπηγείο). Το 2017 είχε ξεκινήσει τις θαλάσσιες διαδρομές του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το Λευκό Πύργο προς την Περαία και τους Νέους Επιβάτες.

Τη φετινή σεζόν είχε καταγράψει αύξηση σχεδόν 15% στην επιβατική κίνηση, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή, κόβοντας 55 με 60 χιλιάδες εισιτήρια. Το 90% των επιβατών του φέτος ήταν ξένοι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη και προτίμησαν τη «μίνι κρουαζιέρα» στο Θερμαϊκό Κόλπο.

Η ίδια εταιρία διαθέτει στο στόλο της ένα ακόμη καράβι, την «Καλυψώ», που φέτος όμως δεν βγήκε στην θάλασσα λόγω επισκευών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ