Περισσότερα από 100 τραγούδια έχουν κατατεθεί στην ΕΡΤ για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2023, που θα γίνει στο Λίβερπουλ τον επόμενο Μάιο, και μέσα σε αυτά είναι και κάποια κομμάτια της Monika.

Συγκεκριμένα, το περιοδικό «OK» έχει αναφέρει πως η 37χρονη τραγουδοποιός και τραγουδίστρια, Monika (κατά κόσμον Μόνικα Χριστοδούλου), έχει καταθέσει την πρότασή της για τον διαγωνισμό, η οποία δεν περιλαμβάνει μόνο ένα κομμάτι.

Μάλιστα, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, το ύφος των τραγουδιών που έχει προτείνει στην ΕΡΤ για τη Eurovision 2023, κινείται κοντά σε αυτό του «Die Together» το οποίο ερμήνευσε η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord στον φετινό διαγωνισμό, καταλαμβάνοντας την 8η θέση.

Φαίνεται να είναι φαβορί…

Η Monika, λοιπόν, φέρεται να προβάλλει ως φαβορί για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2023.

Αναλυτικά, στην εκπομπή «Breakfast @ STAR» υποστηρίχθηκε, το πρωί της Τρίτης (25/10), ότι η Monika είναι η επικρατέστερη επιλογή.

Επισημαίνεται ότι η επιλογή της ελληνικής συμμετοχής για τη Eurovision 2023 θα αποφασισθεί από επταμελή καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ υπό την προεδρία του συνθέτη, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ποια είναι η Monika

Η Μόνικα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Μαΐου1985. Η καταγωγή της είναι από το Άστρος Κυνουρίας στην Αρκαδία. Είναι κόρη του Νικολάου Χριστοδούλου, ορθοπεδικού, και της Ηλιοστάλαχτης Χριστοδούλου. Το βαφτιστικό της όνομα είναι Λεμονιά.

Εξαιτίας της εργασίας του πατέρα της, σε ηλικία πέντε ετών η οικογένεια της μετακόμισε από την Αθήνα στην Κόρινθο, ύστερα στη Λαμία και τέλος στο Καρπενήσι, όπου γράφτηκε στο ωδείο της πόλης.

Σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1999 έκανε τα πρώτα της βήματα στη μουσική συμμετέχοντας στην μπάντα του αδερφού της, Θανάση Χριστοδούλου, τους Serpentine, όπου έπαιζε κιθάρα και σαξόφωνο.

Οι Serpentine άνοιξαν συναυλίες του Devendra Banhart, του Michael Gira και των Raining Pleasure, μεταξύ άλλων. Διαλύθηκαν το 2004 και η Monika ξεκίνησε τη σόλο καριέρα της. Το 2006 η Monika ολοκλήρωσε το πρώτο της προσωπικό demo, που ηχογραφήθηκε στο σπίτι της, και το μοίρασε σε φίλους και γνωστούς στην Αθήνα, ενώ παράλληλα το ανέβασε και στο MySpace.

Χάρη σε αυτό, τo demo έγινε δημοφιλές στους αθηναϊκούς μουσικούς κύκλους, γεγονός που της χάρισε μια θέση ως opening act στη συναυλία των Calexico (με τους οποίους τραγούδησε το «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου» ζωντανά στην Κρήτη) και γνώρισε την πρώτη επιτυχία της με το κομμάτι «Over The Hill». Αυτό οδήγησε στην ανακάλυψή της από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Archangel Music, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο το 2007.

Το πρώτο άλμπουμ της «Avatar» κυκλοφόρησε το 2008 και το δεύτερο «Exit» ακολούθησε το 2010. Και τα δύο άλμπουμ έγιναν πλατινένια. Έχει δώσει πολλές sold out συναυλίες σε σημαντικούς χώρους όπως το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, το Θέατρο Βράχων, το Θέατρο Λυκαβηττού, καθώς και το ARK Festival της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για δύο συνεχόμενες χρονιές (2010 και 2011 – τη δεύτερη χρονιά ως headliner).

Τα δύο άλμπουμ της γνώρισαν μεγάλη κριτική και εμπορική αποδοχή, με την πλειονότητα των ελληνικών μέσων να την ανακηρύσσουν τη νέα ελπίδα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ανήκε, μέχρι πρόσφατα, στο δυναμικό της Panik Entertainment Group, στο label της Panik Oxygen.

Ακόμα, η Monika επελέγη από την κυβέρνηση να τραγουδήσει ζωντανά στη εκδήλωση, που είχε γίνει τον Ιούνιο του 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε..

Πηγή: ieidiseis