EPANASTASH METOXI FLOGHTA

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όλο  τον Οκτώβριο του 2022, επισκέφθηκαν το Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού στα Νέα Φλογητά περισσότεροι από 300 μαθητές και 20 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την συντήρηση αρχαιοτήτων, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (αίθουσα με εκθέματα από την παλαιοχριστιανική περίοδο) και στην περιοδική έκθεση «Η Επανάσταση του 1821 στη Χαλκιδική».

«Μέχρι στιγμής μας επισκέφθηκαν πέντε σχολικές μονάδες της Π. Ε. Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών (ΣΤ΄ τάξη – 2 τμήματα), μαθητές του Γ.Ε.Λ. Ν. Μουδανιών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS με μαθητές από την Γερμανία, Εσθονία, Ιταλία και Τουρκία, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Τρίγλιας (Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεις), το Δημοτικό Σχολείο Σημάντρων (Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεις) και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου (ΣΤ΄ τάξη)», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.

Εμψυχωτές οι αρχαιολόγοι της Εφορείας Νίκος Μερτζιμέκης και Αρχοντία Πολυζούδη, οι συντηρητές Αδαμαντία Τσέκερη και Τριαντάφυλλος Σταυρακάκης, πάντα με την υποστήριξη των φυλάκων και του προσωπικού του Κέντρου Βυζαντινού Πολιτισμού.

«Οι επισκέψεις συνεχίζονται και στους επόμενους μήνες και εμείς σας περιμένουμε με πολύ χαρά!!», καταλήγει η ίδια ανάρτηση.