POE OTA

Κάλεσμα στη γενική απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Χαλκιδικής. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Στέργιος Παπαστεργίου, τα προβλήματα στους ΟΤΑ είναι πολλά, όσον φορά το προσωπικό και τις ελλείψεις σε αυτό. Όμως πολύ σοβαρά θεωρούνται τα προβλήματα που προκαλούν οι συνεχόμενες αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, η ακρίβεια και οι περικοπές στους μισθούς που έχουν φτάσει μέχρι και το 40 τοις εκατό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ «Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016-2017 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι αυτά είναι λίγα μόνο από τα μνημονιακά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που μας στέρησαν την αξιοπρέπεια και μία ζωή με όνειρα».

 

Χωρίς τους μισούς υπαλλήλους οι δήμοι της Χαλκιδικής

Τα στοιχεία για τους δήμους της Χαλκιδικής δείχνουν ότι οι υπηρεσίες τους λειτουργούν με το μισό, από το προβλεπόμενο του Οργανισμού, προσωπικό. Έτσι, πολλοί τομείς λειτουργούν ανεπαρκώς, και σε άλλες υπηρεσίες δεν γίνεται σωστά η εξυπηρέτηση των πολιτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Τεχνική Υπηρεσία Πολυγύρου, από όπου λείπει ένας Πολιτικός Μηχανικός, κάτι για το οποίο έχει ζητήσει τη συνδρομή του Υπουργείου και ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος. Άλλη μια περίπτωση είναι αυτή των Ν. Μουδανιών όπου ο δήμος θα μπορούσε να συμμετέχει σε πολλά περισσότερα Ευρωπαϊκά Προγράμματα αν υπήρχαν περισσότερα άτομα προσωπικό.

Τα 8μηνα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παπαστεργίου δεν μπορούν να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες ενός δήμου. «Καλύπτουν θέσεις με εποχικές ανάγκες όπως η καθαριότητα το καλοκαίρι, αλλά σε άλλους τομείς δεν εξυπηρετούν τα κενά. Ώσπου να μάθουν τη λειτουργία του δήμου και της υπηρεσίας, φεύγουν κιόλας», επισημαίνει. Όπως τονίζει ο ίδιος, οι περιφερειακοί δήμοι δεν είναι καθόλου ελκυστικοί στην κινητικότητα με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται θέσεις που μένουν κενές λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων.

φωτογραφία αρχείου/Eurokinissi – Κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ