Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή Χαλκιδικής και υπευθύνου KTE ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, Απόστολου Πάνα:


«Οι εξελίξεις στην υπόθεση, που ονομάζεται “καλάθι του νοικοκυριού” δικαιώνουν τους έως τώρα προβληματισμούς, που έχει καταθέσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής στο δημόσιο διάλογο.

 Οι ίδιοι άλλωστε προβληματισμοί ταυτίζονται με τις ενστάσεις, που κατέθεσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με τη γνωμοδότησή της και οι οποίες οδήγησαν την κυβέρνηση σε πλήρη αναδίπλωση.

 Η τελική μορφή του καλαθιού περιορίζεται σε μία διαφημιστική καμπάνια των προσφορών των σουπερμάρκετ, στην οποία προΐσταται (αδιανόητο για Δυτική χώρα) ολόκληρη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ από τον Αύγουστο του 2022 έως και τον Σεπτέμβρη η αγοραστική δύναμη του κατώτατου έχει μειωθεί κατά 20%.

 Περιμένουμε μαζί με τους Έλληνες καταναλωτές να διαπιστώσουμε κατά πόσο οι ελπίδες, που έχει εναποθέσει η κυβέρνηση στη μοναδική έως τώρα δράση για την ακρίβεια, θα τελεσφορήσουν.

Επιμένουμε στην αναγκαιότητα και στην ορθότητα των προτάσεων μας για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα, στην επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας και στην ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του Υπουργείου Ανάπτυξης καθώς και στην υποστήριξη των καταναλωτικών οργανώσεων».