Ετοιμότητα σχεδόν σε όλα τα επίπεδα παρουσιάζει η Χαλκιδική σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γιώργο ενόψει χειμερινής περιόδου. Το μεγαλύτερο έργο που επιτελέστηκε τα τελευταία χρόνια, όπως τόνισε ο ίδιος, είναι ο καθαρισμός των ρεμάτων σε όλο το νομό, κάτι που θωράκισε σοβαρά τις περισσότερες περιοχές.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι σε περιοχές όπως η Σιθωνία, απαιτούνται ολοκληρωμένες μελέτες για έργα που θα είναι μεγάλα και οριστικά. Όπως ανέφερε, το οδικό δίκτυο της Σιθωνίας, για παράδειγμα. Εμφανίζει προβλήματα από όλες τις πλευρές του κυκλώματος. «Θα πρέπει να οι δήμοι να κινήσουν τις διαδικασίες των μελετών», άφησε να εννοηθεί ο κ Γιώργος. Τα ίδια πρέπει να γίνουν στην Ουρανούπολη και στην Κασσανδρεία.

Μια από τις μεγάλες παρεμβάσεις στην οποία προχώρησε η ΠΕΧ αφορά τον δρόμο Ριζά Πλατανοχώρι, εκεί όπου οι ζημιές από τα ακραία φαινόμενα που έπληξαν τον Γεροπλάτανο, με παράσυρση της οδού, ανάγκασαν την αντιπεριφέρεια να προχωρήσει σε συμπληρωματική σύμβαση για να συνεχίσει την εκτέλεση του έργου.

Να σημειωθεί ότι στις 18 Νοεμβρίου θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για την προετοιμασία ενόψει χειμώνα.