Ο Παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης θα κολυμπήσει αύριο, Παρασκευή, από τη Ρόδο έως την ιερά μονή του Πανορμίτη στη Σύμη, σε ένα εγχείρημα που έχει και φιλανθρωπικό σκοπό.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 07:00, από τον Πύρρο Δήμα, ο οποίος θα είναι στο πλευρό του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη σε όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος.

Ο Παραολυμπιονίκης- κάτοχος 10 παραολυμπιακών μεταλλίων, 14 παγκόσμιων τίτλων, που έχει σημειώσει 24 παγκόσμια ρεκόρ- θα συνοδεύεται από τον γιατρό Εμμανουήλ Μάρκου- Νικάνδρου, από διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και από τη ναυαγοσώστρια ανοιχτής θαλάσσης Μαρία Ρέγκλη.

Στο πλαίσιο των εντατικών προπονήσεών του ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης κολύμπησε ήδη τη διαδρομή και χρειάστηκε 5 ώρες και 30 λεπτά προκειμένου να φτάσει από τη Ρόδο στην ιερά μονή Πανορμίτη στη Σύμη, σύμφωνα με την Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Με αυτή τη διαδρομή ο Παραολυμπιονίκης θέλει να υλοποιήσει ένα τάμα που είχε κάνει, ενώ το εγχείρημα αυτό θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να αγοραστούν σκύλοι- οδηγοί για ολικά τυφλούς, ενήλικες και παιδιά.

Πηγή: lifo.gr