Στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Αριδαίας Πέλλας, παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Λάκη Βασιλειάδη και Πέτρο Ζέρζη παρακολούθησε την επίσημη πολυαρχιερατική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου και την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης, ενώ κατέθεσε στεφάνι και παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: “Η 4η Νοεμβρίου είναι ημέρα τιμής και μνήμης προς τους προγόνους μας, στους οποίους χρωστάμε όλοι σήμερα την ελευθερία μας. Αποτελεί χρέος όλων μας να τιμούμε κάθε χρόνο όσους θυσίασαν και τη ζωή τους για να ζούμε σήμερα σε μια χώρα κυρίαρχη και ισχυρή, σε μια χώρα που είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση. Οφείλουμε να διατηρούμε άσβεστη την ιστορική μνήμη και να τη μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές, διότι το παράδειγμα των προγόνων μας είναι η εθνική μας κληρονομιά και αποτελεί τον φάρο, που φωτίζει το δρόμο των επόμενων γενεών, το μέλλον της πατρίδας μας. Ο ηρωισμός, η αυτοθυσία, η αυταπάρνηση, ο μέχρις εσχάτων αγώνας είναι τα ιδανικά που κληρονομήσαμε και το θεμέλιο για να αντιμετωπίσουμε σήμερα τις μεγάλες προκλήσεις, που έχουμε μπροστά μας ως χώρα και ως κοινωνία, αντλώντας θάρρος και αυτοπεποίθηση. Είναι η παρακαταθήκη μας, μαζί με την ενότητα, που αποτελεί το κλειδί για να συνεχίσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας, όλοι μαζί χωρίς εξαιρέσεις. Ενωμένοι θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία, ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν”.