Την προσωνυμία «Παντελής Παντελιάδης» αποκτά το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Ιερισσού με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη, που ελήφθη στις 21 Οκτωβρίου, μετά από σχετικές εισηγήσεις της Σχολικής Επιτροπής και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Η απόφαση αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Ιερισσιώτη επιχειρηματία που πάντα στήριζε τη νεότητα ιδιαίτερα της γενέτειράς του, αλλά σε συνέχεια και της συγκινητικής απόφασης της οικογενείας του, μετά τον θάνατό του, αντί στεφάνων, να πραγματοποιηθούν δωρεές εις μνήμην του εκλιπόντος, προς το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο πάντα στήριζε και ενίσχυε ο ίδιος ο Παντελής Παντελιάδης.

Ο αείμνηστος Παντελής Παντελιάδης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερισσό Χαλκιδικής, ενώ ως παιδί μιας φτωχής και πολύτεκνης οικογένειας, εργάστηκε πολύ σκληρά, ολοκλήρωσε με πολλές θυσίες έναν σημαντικό κύκλο σπουδών σε Ελλάδα και εξωτερικό, φτάνοντας να δημιουργήσει μαζί με τη σύντροφο της ζωής του, Ουρανία, την εταιρεία “Όπτιμα” και εν συνεχεία την αλυσίδα super market “Metro” το 1976, με την οποία εισήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο θεσμός των cash & carry.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, τόνισε σχετικά: «Ο Παντελής Παντελιάδης, αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα επιχειρηματία, που βαδίζοντας στα χνάρια των παλαιών Ελλήνων Ευεργετών δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες και την αφετηρία του, ενισχύοντας τακτικά σκοπούς που υπηρετούν την εκπαίδευση των νέων, την τέχνη και τον πολιτισμό. Σ` αυτή την επιλογή είχε πάντα τη στήριξη και υποστήριξη της οικογενείας του, που συνεχίζει το έργο του, με τελευταίο παράδειγμα την παραίνεση για τις δωρέες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. Χάρη σ` αυτές, ένα ακόμα σημαντικό ποσό θα διατεθεί για να συνεχιστεί η προσφορά του Παντελή Παντελιάδη που ήδη έχει συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός άρτια εξοπλισμένου, καλαίσθητου και ελκυστικού περιβάλλοντος για τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς και στον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης. Η απόφαση να συνδεθεί το όνομά του στο διηνεκές με το σχολείο που τόσο αγάπησε και στήριξε, αποτελεί μια κοινή ομολογία ευγνωμοσύνης, πρωτίστως της τοπικής κοινωνίας της Ιερισσού, αλλά και του συνόλου του Δήμου Αριστοτέλη, προς έναν λαμπρό Έλληνα.»