Τις αντιδράσεις σύσσωμου του εμπορικού κόσμου της Χαλκιδικής προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου για άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, που φέτος είναι στις 6 του μηνός. Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών είναι ενδεικτική της αντίδρασης, και συντάσσεται με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), και τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Λίβανος, έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι οι Κυριακές δεν έχουν κάτι να προσφέρουν στην τοπική αγορά, παρά μόνο να αυξήσουν τα λειτουργικά έξοδα των καταστημάτων και να μετακυλήσουν την όποια εμπορική κίνηση από μια καθημερινή ημέρα της εβδομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:

“Με έκτακτη τροπολογία η κυβέρνηση αποφάσισε την Τρίτη 2/11/2022, το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, ήτοι στις 6/11/2022, εκθέτοντας στο πανελλήνιο τους Εμπορικούς Συλλόγους, υποσκάπτοντας την δυναμική τους και υποχωρώντας στα «θέλω» των πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) καθώς και όλα τα Σωματεία του εμπορίου, ΔΕΝ το θέλουν.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ομόφωνα προτείνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 τα εμπορικά καταστήματα  στα Ν. Μουδανιά να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων εμπορικών συλλόγων σε όλη την χώρα”.