Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνας Απόστολος  προς τον  Υπουργό   Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη, ζητώντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα  για την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Αριστοτέλη με έδρα την Ιερισσό.


Στην πρωτολογία του ο κ. Πάνας , τόνισε πως η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Αριστοτέλη στην Ιερισσό της Π.Ε. Χαλκιδικής είχε ανασταλεί με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στις 10 Απριλίου του 2013. Ως αποτέλεσμα, η περιοχή της Ιερισσού με τις αυξημένες ανάγκες της να μην αστυνομεύεται επαρκώς από το 2013 μέχρι και σήμερα.


Επίσης σύμφωνα με το Βουλευτή στο Προεδρικό Διάταγμα 7/2017 “Αναδιάταξη – αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας” (ΦΕΚ 14/Α/9-2-2017) φαίνεται, πως  το  Αστυνομικό Τμήμα Αριστοτέλη υπάγεται διοικητικά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής, αλλά δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα.

Τόνισε επίσης, πως  από 01-08-2022 υπάρχει Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, όπου ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσίων αναφέρει, ότι αποδέχεται την πρόταση του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, για δωρεά προς το Ελληνικό Δημόσιο οικοπέδου με σκοπό την κατασκευή κτηρίου για το Αστυνομικό Τμήμα Αριστοτέλη.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Θεοδωρικάκος με τη σειρά του ανέφερε στον κ. Πάνα, πως έπειτα από παραχώρηση του οικοπέδου  από το Δήμο Αριστοτέλη,  εντάσσεται  κατά προτεραιότητα στο  κτιριολογικό  πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας εντός του 2023, η κατασκευή κτιρίου που θα στεγάζει το Α.Τ. Αριστοτέλη 300 τ.μ με έδρα την Ιερισσό με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα 2 έτη και προϋπολογισμό 1 εκατ.ευρώ.

 

Ο κ. Πάνας έπειτα από τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης δήλωσε σχετικά : «Σήμερα στην Επίκαιρη Ερώτησή μου έχουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το ζήτημα της επαναλειτουργίας του Α.Τ. Αριστοτέλη με έδρα την Ιερισσό, ένα ζήτημα για το οποίο ασχολήθηκα επιτακτικά το προηγούμενο διάστημα. Είναι η πρώτη επίσημη δέσμευση του Υπουργού, για την ένταξη της κατασκευής του κτιρίου του εν λόγω  Αστυνομικού Τμήματος στον προγραμματισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με συγκεκριμένο προϋπολογισμό και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τα δυο χρόνια. Νιώθω  ιδιαίτερα ικανοποιημένος  για σημερινή εξέλιξη.»

Μπορείτε να παρακολουθήστε τη συζήτηση της ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ του κ. Πάνα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/w2TwWnnDyGE