Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί, σε επιχειρηματία στο Ηράκλειο, οποίος καταγγέλλεται ότι εκβίαζε τους εργαζόμενούς του να του επιστρέφουν χρήματα, τα οποία τους καταβάλλονταν νόμιμα, για την εργασία τους.

Ο επιχειρηματίας, όπως καταγγέλλεται, κατέθετε μισθούς και επιδόματα, με βάση τα προβλεπόμενα, ωστόσο σε δεύτερο χρόνο τους εκβίαζε και του τα έδιναν πίσω!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Νίκο Κοκολάκη, υπό την απειλή ότι δεν θα έπαιρναν τα δικαιολογητικά για να μπορέσουν να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας, οι εργαζόμενοι αναγκάζονταν να επιστρέφουν τα χρήματα που τους καταβάλλονταν.

Ο ξενοδόχος, με περίπου 70-80 υπαλλήλους,πιάστηκε επ’αυτοφώρω, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που η καταγγέλλουσα εργαζόμενή του του επέστρεφε. Σύμφωνα με τον Νίκο Κοκολάκη η νεαρή ζαχαροπλάστισσα  εργαζόταν χωρίς ρεπό και προβλεπόταν να αμοίβεται με πάνω από 1100 ευρώ. Ο ξενοδόχος όμως την πλήρωνε 770 ευρώ, εξαναγκάζοντάς την να του επιστρέφει σε μετρητά τη διαφορά, αναφέρει το cretalive.gr.

Το Σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ηρακλείου, κατάφερε να φέρει στο “φως” την υπόθεση και ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ο κ. Κοκολάκης κάλεσε τους συναδέλφους του να μην φοβούνται και να μην ενδίδουν σε απειλές, τονίζοντας ότι η υπόθεση ακολουθεί τώρα τη δικαστική οδό.

Πηγή: news247