Αδιανόητη πρόκληση από την Άγκυρα καθώς τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε, ανοιχτά της Ρόδου, τον Παραολυμπιονίκη κολυμβητή Χαράλαμπο Ταϊγανίδη που εκπλήρωνε το τάμα του.

Ο αθλητής έθεσε ως στόχο να διανύσει τα 25 μίλια, προκειμένου να παραδώσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Μεξικό, στον Αρχάγγελο Μιχαήλ της Σύμης.

Ο ίδιος ξεκίνησε το ταξίδι του στη Σύμη λίγο μετά τις 07:00 το πρωί, ενώ στο πλευρό του βρισκόταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της αξιοθαύμαστης προσπάθειάς του, ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης δεν υπολόγισε τους Τούρκους, καθώς ο ίδιος παρενοχλήθηκε από ακταιωρό της γειτονικής χώρας.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο του OPEN, φαίνεται τουρκική ακταιωρός στα ανοιχτά της Ρόδου, να παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και για λίγα μίλια να ακολουθεί τον Έλληνα Παραολυμπιονίκη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, στα 41 του χρόνια εκπλήρωσε το τάμα του, φτάνοντας στις 17:10 στην Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτου, με τον ίδιο να γίνεται δεκτός με επευφημίες και χειροκροτήματα από τους προσκυνητές.