Aπίστευτες δικαιολογίες προβάλλει η Τουρκία για να δικαιολογήσει… τα αδικαιολόγητα αναφορικά με την κράτηση για περισσότερες από 6 ώρες του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα με το το επίσημο κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας Anadolu, ο λόγος αυτής της απίστευτης ταλαιπωρίας στην οποία υπεβλήθη ο κ. Τζιτζικώστας , είναι το γεγονός ότι προέκυψε «τεχνικό πρόβλημα από την ομοιότητα του ονόματος με άτομο με περιορισμό εισόδου».

Το δημοσίευμα επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αφού όπως αναφέρεται και από το τίτλο ενώ λύθηκε το «τεχνικό πρόβλημα» που αντιμετώπισαν με το όνομά του και εν τέλει του επετράπη να μπει στη χώρα, εκείνος αρνήθηκε και πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα.

Απόστολος Τζιτζικώστας: «Η Τουρκία ήρε την απαγόρευση – Εμμένω στην απόφασή μου να επιστρέψω στην Ελλάδα»

Την κατηγορηματική απόφασή του να αποχωρήσει από την Τουρκία και να επιστρέψει στην Ελλάδα, γνωστοποιεί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Τζιτζικώστας, με την ανάρτησή του στο Twitter, ειχαριστεί όλους για την συμπαράσταση, ενώ τονίζει πως, «μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία».

Όπως υπογραμμίζει, όμως, «παρόλα αυτά, εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα».

Πηγή: in.gr

Οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν στον περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα την είσοδο στη χώρα