Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου θα ανοίξει όπως όλα δείχνουν η πλατφόρμα my Θέρμανση για το επίδομα θέρμανσης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου ενώ οι δικαιούχοι υπολογίζονται σε 1,3 εκατομμύρια.

Το επίδομα, σε πρώτη φάση θα το λάβουν εκείνοι που ήταν και πέρυσι δικαιούχοι ενώ οι πληρωμές, σύμφωνα με την ΚΥΑ θα γίνουν σε τρεις φάσεις.

Το ύψος του επιδόματος θα κυμαίνεται από 100 έως και 80 ευρώ, ενώ τα κριτήρια είναι αυξημένα σε σχέση με πέρυσι (εισοδηματικά και περιουσιακά) ενώ το συνολικό ποσό της επιδότησης μαζί με το ποσό που δίνεται στην αντλία είναι 500 εκατ.

Παράλληλα να σημειωθεί ότι όσοι κατοικούν σε περιοχές με το περισσότερο κρύο, δηλαδή με βαθμοημέρα πάνω από το 1, θα λάβουν επίδομα προσαυξημένο κατά 25%, υπό την προϋπόθεση να μην είναι υψηλότερο των 1.000 ευρώ.

Διπλό επίδομα θέρμανσης για όσους γύρισαν από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο

Για «εθνική προσπάθεια μείωσης κατανάλωσης φυσικού αερίου« μίλησε εκτός των άλλων ο υπ. Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη νέα άνοδο της τιμής ων καυσίμων από Δευτέρα, ενόψει εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας.

Επίσης, οι παγκόσμιες αγορές προβλέπουν παγκόσμια ύφεση. «Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις κι αν χρειαστεί θα επέμβουμε» είπε ο κος Σκρέκας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο επίδομα θέρμανσης, οι αιτήσεις για το οποίο ξεκινούν την Δευτέρα.

Φέτος, οι δικαιούχοι είναι περισσότεροι ενώ το επίδομα θα είναι διπλό, για όσους αλλάξουν από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο και το πάρουν για πρώτη φορά.

Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τις επόμενες 15 μέρες, 200.000 επιλαχόντες θα μπουν στο πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή» και θα πάρουν το voucher για το κλιματιστικό.