Είναι ήρωες, είναι Χαλκιδικιώτες και ήταν αεροπόροι που θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα στον πόλεμο του ΄40. Ανάμεσα σε ιπτάμενους που μνημονεύουμε ανά τη χώρα για τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση, διακρίνουμε τρία ονόματα με καταγωγή από τη Χαλκιδική. Η 8η Νοεμβρίου είναι ημέρα γιορτής του Ταξιάρχη Μιχαήλ, προστάτη της Ελληνικής Αεροπορίας και με αφορμή αυτή τη μέρα θυμόμαστε τους Χαλκιδκιώτες ιπτάμενους ήρωες.

Ανθυποσμηναγός ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΡΑΒΙΓΓΙΔΗΣ του Γαρυφάλλου: Γεννήθηκε στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής το 1917. Εξαφανίσθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1940, κατά τη διάρκεια αποστολής βομβαρδισμού στόχων στην Αλβανία με αεροσκάφος Fairey Battle της 33ης Μοίρας Βομβαρδισμού στο οποίο επέβαινε ως παρατηρητής. Αργότερα βρέθηκε νεκρός στο όρος Ιβάν.

Ανθυποσμηναγός ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ του Ιωάννη: Γεννήθηκε στη Νικήτη Χαλκιδικής το 1913. Σκοτώθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1940, κατά τη διάρκεια αποστολής βομβαρδισμού με αεροσκάφος Blenheim της 32ης Μοίρας Βομβαρδισμού

Ανθυποσμηναγός ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΛΙΑΠΗΣ του Δημητρίου: Γεννήθηκε στη Φούρκα Χαλκιδικής το 1917. Σκοτώθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1940, κατά τη διάρκεια αποστολής βομβαρδισμού με αεροσκάφος Blenheim της 32ης Μοίρας Βομβαρδισμού, στην περιοχή Πόγραδετς-Λυν Ελβασαν, τομέα του Γ Σώματος Στρατού.

 

πηγή: https://aeroporiapostratos.blogspot.com/