Ξεκίνησε η κοπή των δέντρων στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, τα οποία από μέρα σε μέρα αναμένεται να διατεθούν προς πώληση, καθώς οι παραγωγοί αναμένουν την έκδοση άδειας για τη διακίνησή τους.

Όπως τονίζει στο Xalkidiki Politiki ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ταξιάρχη Γιάννης Ξάκης, «ξεκίνησε η κοπή των δέντρων, σήμερα και αύριο θα φορτωθούν και την Παρασκευή θα κατεβούν στις αγορές».

Ο Ταξιάρχης ο παραδοσιακός αυτός οικισμός που αριθμεί πάνω από 1.000 κατοίκους, βασίζεται κατά βάση στην υλοτομία, αποτελώντας το πλέον ελατοπαραγωγικό χωριό της Ελλάδας, με την πλειονότητα των κατοίκων να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε αυτόν τον τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος οι ελατοπαραγωγοί του ορεινού χωριού της Χαλκιδικής έχουν λάβει την άδεια για τη διάθεση 35.000 ελάτων στην ελληνική και ξένη αγορά. «Θεωρούμε ότι η παραγωγή θα είναι αντίστοιχη της περσινής ίσως και λίγο περισσότερης», σημειώνει ο κ. Ξάκης.

Όσον αφορά τις τιμές στις οποίες αναμένονται να κυμανθούν φέτος τα δέντρα, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας εκτιμά πως «δεν θα είναι κάτι ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με πέρυσι. Βέβαια είναι λίγο πιο τσιμπημένα τα πράγματα φέτος, λόγω του κόστους των μεταφορών. Αυτή η αύξηση σε σχέση με πέρυσι είναι της τάξεως του περίπου 10%» σημειώνει ο κύριος Ξάκης τονίζοντας πως τη μεγαλύτερη αύξηση των εξόδων θα την απορροφήσουν περισσότερο οι παραγωγοί.