Φωτογραφία Αρχείου

Από τον Ταξιάρχη προέρχεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο που αναμένεται να στολιστεί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εορτασμών της φετινής χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, επέλεξε να στολίσει δέντρο το οποίο προέρχεται από τον ορεινό όγκο του Χολομώντα, τιμώντας την παράδοση του Ταξιάρχη, ως το πλέον ελατοπαραγωγικό χωριό της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xalkidiki Politiki, το δέντρο της συμπρωτεύουσας θα έχει φέτος ύψος 18 με 20 μέτρα, ενώ επίκεντρο θα αποτελέσουν για ακόμη μία χρονιά η πλατεία κι ο άξονας της Αριστοτέλους, που τα τελευταία χρόνια εντυπωσιάζουν με τον γιορτινό στολισμό τούς κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετηθεί ένα κεντρικό δέντρο, πλαισιωμένο με μικρότερα έλατα. Παράλληλα, στην πλατεία Αριστοτέλους θα υπάρχει φάτνη και θα τοποθετηθούν δύο μεγάλα ξύλινα σπιτάκια, εκ των οποίων το ένα θα φιλοξενεί φιλανθρωπικές δράσεις και το δεύτερο ραδιόφωνο.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ο άξονας της Αριστοτέλους θα στολιστεί με μικρότερο αριθμό δέντρων σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Φέτος επιλέγονται λιγότερα, αλλά μεγαλύτερα έλατα και συνοδευτικός θεματικός διάκοσμος. Καθένα από τα συνολικά 15 παρτέρια της Αριστοτέλους θα στολιστεί με συστάδες δέντρων με εναλλασσόμενο φωτισμό. Θα παραμείνουν οι πινακίδες με τα εορταστικά μηνύματα, ο ξύλινος φράχτης και τα μεταλλικά έλατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα δέντρα που θα στολίσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προέρχονται από την ορεινή Χαλκιδική, ενώ συνολικά 500 δέντρα αναμένεται να τοποθετηθούν σε ολόκληρη την πόλη.

Στο πλαίσιο της ενεργειακής κρίσης, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας κατά την εορταστική περίοδο η φωταγώγηση του εορταστικού στολισμού της πόλης θα γίνει αργότερα από ότι συνήθως και συγκεκριμένα στις 7 Δεκεμβρίου. Ο εορταστικός διάκοσμος θα σβήνει στη 1.00 τα ξημερώματα με τη χρήση ειδικών έξυπνων συστημάτων φωτισμού και ο φωτισμός θα είναι τύπου led, έτσι ώστε να επιτευχθεί έως και 70% εξοικονόμηση ενέργειας.