Τα παιδιά της Β τάξης του Γενικού Λυκείου Ν. Μουδανιών στήνουν πάγκους και πουλάνε, δωρίζουν, ανταλλάσσουν τα πράγματά τους. Η δράση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του σχολείου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη μείωση των αποβλήτων. Ρούχα, βιβλία, παιχνίδια και άλλα πράγματα, θα πάρουν τη θέση τους στο παζάρι μεταχειρισμένων, από τις 10 το πρωί, με στόχο μαθητές κάθε τάξης να συμμετέχουν στη διαδικασία.

Όπως είπε στο Xalkidikipolitiki η διευθύντρια του σχολείου κ. Κρυστάλλω Πολίτου, η ιδέα ήταν καιρό προς υλοποίηση, και γίνεται τώρα πράξη που βρήκε συμπαραστάτη στη σκέψη της, τη χημικό του σχολείου κ. Ιωσηφίδου. Μια μαθήτρια της Γ΄ λυκείου που στοχεύει στην Καλών Τεχνών, δέχτηκε να σχεδιάσει την αφίσα, και το αποτέλεσμα παίρνει σάρκα και οστά!

«Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό. Στόχος μας είναι να μυηθούν στην ιδέα της εξοικονόμησης πόρων από κάθε άποψη», τονίζει η διευθύντρια του Λυκείου. Όπως διαπιστώνει και η ίδια, δυστυχώς στη χώρα μας η κουλτούρα του second hand δεν καλλιεργείται όπως σε άλλα κράτη. «Το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής είναι μεγάλο και τα παιδιά το αντιλαμβάνονται. Γι αυτό κι εμείς συμμετέχουμε σε κάθε ανάλογο πρόγραμμα που υπάρχει», σημειώνει η κα. Πολίτου.

Οι μαθητές, με το σύνθημα “Μην το Πετάς, έχει Αξία” θα ορίσουν συμβολικό τίμημα για τα αγαθά που θα διαθέσουν, ή θα τα ανταλλάξουν με των συμμαθητών τους, είτε θα δωρίσουν όποια επιθυμούν.